Boenden prisade i internationell tävling

Medaljregn över Upplands-Bro. Ja, det blev utfallet när Norrgårdens och Allégårdens äldreboenden tävlade i seniorkampen.

  • Publicerad 14:24, 4 okt 2019

Med motstånd från Danmark, Norge och Tyskland, tävlade Upplands-Bro framgångsrikt i den internationella seniorkampen. Tävlingen, som höll på mellan den 20 maj och den 20 augusti, riktar sig till den som är 65 år eller äldre och går ut på att få till så mycket fysisk aktivitet som möjligt.

Här var alltså två boenden från Upplands-Bro så framgångsrika att man på onsdagen kunde ta emot silver och brons.

Kvitto för personalen

– Det är jätteroligt. Vi är jätteförvånade, det trodde vi aldrig. Vi har rätt stora boenden också, men vi tänkte att vi skulle vara med för att det är roligt, säger enhetschef Susanna Kraftelid.

För Susanna var det inte bara en framgång i tävlingen utan det var också ett bevis på att man ligger långt fram vad gäller just fysisk aktivitet i sin dagliga verksamhet.

– Det blir ett kvitto för personalen här också, alla medarbetare som verkligen nu får veta att det vi gör är jättebra. Det är en rolig sak.

Varför är det viktigt med fysisk aktivitet för den här gruppen, skulle du säga?

– Det stimulerar våra brukare för ett värdigt liv. Och sedan är det all möjlig aktivitet. Just det här är fysisk aktivitet, det är förebyggande för hälsan, för våra brukare. Det är det vi var intresserade av när det gäller seniorkampen. Sedan har vi andra aktiviteter också. Högläsning, konst och så vidare.

Blåljus: Våg av enkla bedrägerier – som lyckas!

Flera fall av bedrägerier har rapporterats de senaste dagarna. Enkla – men godtrogna Bålstabor har gått på det. Övrigt blåljus: Misshandel, skrikande typ samt drogbrott.lördag 7/12 13:49

Därför sa jag upp min EP-prenumeration

Insändare från Håkan Sundström angående Enköpings-Postens beslut att sluta satsa på Bålsta:fredag 6/12 10:07

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt