Kompanjoner. Annika Tjälldén, Åsa Carlson och Arian Shahsanami har öppnat Hippy market tillsammans där Delin på hörnet i Hornstull legat tidigare. Foto: Elina Lundberg

Bohemiskt fik tar beachkänslan från Bali till Södermalm

Inspirerade av bohemiskt marknadshäng på Ibiza, med prylar från Bali, drömmar om strandliv och skön musik vill Hippy market väcka nytt liv i Delin på hörnet i Hornstull.

  • Publicerad 19:00, 13 jun 2017

I hörnet där Hornsgatan möter Lignagatan har Arian Shahsanami haft en deli i flera år men i vintras stängde han ner för att ta en paus. Som ensam småföretagare slet han hårt och tappade lusten.

– Jag jobbade 12 till 14 timmar om dagen och förlorade gnistan. Den 20 december stängde jag för att tänka över vad jag skulle göra, säger Arian Shahsanami.

I mars plingade det till på hans Facebook-sida där Annika Tjälldén och Åsa Carlson hittat honom. De var på jakt efter en lokal och undrade vad som skulle hända med Delin på hörnet. Skulle han sälja eller ville han testa något nytt? Det var början på ett nytt kompanjonskap.

– Det var ment to be. Allt händer av en anledning och det här var rätt tid för oss alla att göra något nytt, säger Arian Shahsanami.

Populära kafékedjan öppnar i Hornstull

”Bohemian chic”

Tillsammans har de öppnat Hippy market, ett fik med beachkänsla där det också säljs inredning och accessoarer med inspiration från marknadsmyllret på Ibiza.

– Jag och Åsa var på Ibiza tillsammans 2015 och gick på Hippy market. Vi ville ta samma mood till Sverige, säger Annika Tjälldén.

Hon beskriver stilen som ”bohemian chic”. Sakerna som säljs har Åsa och Annika köpt hem efter resor till Indien och Bali.

– Vi vill skapa en fri, härlig plats och responsen under de veckor som vi har haft öppet har varit fantastisk. Läget i Hornstull kunde inte vara mer rätt, säger Åsa Carlson.

Neeeej! Det blir inga palmer på Södermalm i sommar