MISSNÖJD. Mathias Bohman (S) är besviken på Alliansen och deras före detta samarbetspartner Roland Storms Väsbys Bästa.

Bohman kritisk till Storms skateparks-svek

Den slopade skateparken i Smedby har rört upp känslor. Mathias Bohman (S), kommunstyrelsens före detta ordförande, riktar nu kritik mot Alliansen och framför allt mot Väsbys Bästa efter att partiet kovänt kring det klubbade förslaget.

  • Publicerad 09:07, 30 nov 2018

I augusti togs de första spadtagen till en skatepark i Smedby. Detta efter ett enhälligt beslut i kommunstyrelsen där samtliga lokala partier fanns representerade.

Men sedan kom valet emellan.

Vilket ledde till maktskifte och nu är det M, C, KD, L samt VB som ska styra Väsby de kommande fyra åren. I deras budget visade det sig att den påbörjade skateparken skulle slopas. Ett svek mot väljarna och kommunens unga, menar tidigare KS-ordföranden Mathias Bohman (S).

– Det är inte okej att behandla Väsbys barn och unga så här och det är dålig stil att ignorera beslut fattade i enighet. Att de hänvisar till dålig ekonomi, samtidigt som de höjer sina arvoden imponerar inte på mig, säger Mathias Bohman.

Han säger även att han sörjer å Väsbys ungas vägnar efter skateparksbeslutet.

– Vi lider med Väsbys barn och unga när den M-ledda minoriteten stoppar investeringarna. Vi kommer fortsätta att kämpa för barn och ungas rätt till ett brett fritidsutbud och en skatepark.

Kritik mot Väsbys Bästa

Framför allt riktar S-ledaren kritik mot sitt före detta samarbetsparti Väsby Bästa. VB var med i den tidigare majoriteten i Upplands Väsby, men har till denna mandatperiod bytt sida.

– Det är en stor besvikelse att Väsbys Bästa, som profilerar sig som kommunens enda idrottsparti, plötsligt går emot skateboardparken.

– De är med och tar åt sig äran i projektet och är med på första spadtaget. Sedan vänder de 180 grader och slänger ut den ur sin budget. Tungt och trist är förnamnet, jag är väldigt förvånad och besviken över detta.

"Platsen var olämplig"

Roland Storm (VB) svarar på kritiken.

– En ny majoritet innebär omprioriteringar. Väsbyalliansen prioriterar annorlunda och vill få ordning på ekonomin och inte skuldsätta Väsbyborna mera, säger Roland Storm.

Kommunalrådet tycker inte VB tagit åt sig äran om skateparken.

– Absolut inte. Allting gick väldigt fort med skateparken inför valet. Den första platsen som vi pekade ut , vid utegymmet i Smedby, var bra men sedan ändrades det till en mindre lämplig plats. Det finns bland annat fjärrvärmerör i marken och det saknas parkering. Med det i åtanke har jag inga problem att stryka skateparken i den delen av Smedby.

Att de inte skulle satsa på idrotten avvisas helt av Roland Storm.

– Vår största prioritering just nu är en fotbollshall och Väsbys Bästa är ett idrottsparti som lyfter idrotten. Efter en lösning för fotbollen kollar vi på nästa idrottssatsning.

– Skateboard är en utomordentlig spontanidrott och jag ser hellre att vi i samband med omtaget om Vilundaparkens utveckling ser över om inte den populära aktivitetsparken i Vilunda kan bli kvar och utvecklas, kanske med en skatepark där på sikt.

Stockholm Direkt