ÖVERVAKNING. Mathias Bohman (S) menar att kommunen tar sitt ansvar. Foto: Charlotte Årling

Bohman (S): "Vi sätter upp kameror där de behövs"

I förra veckan lovade Allians för Väsby att mobila övervakningskameror ska placeras på utsatta parkeringsplatser i kommunen om de vinner kommunalvalet. Socialdemokraterna menar dock att kommunen redan gör vad man kan för att få upp fler kameror.

  • Publicerad 13:47, 3 sep 2018

Alliansen har anklagat den styrande rödgröna majoriteten för att under de gångna fyra åren inte göra tillräckligt för säkerheten och tryggheten i Väsby. Deras senaste förslag är att tillhandahålla övervakningskameror åt polisen vilka kan monteras tillfälligt på brottsutsatta platser, såsom parkeringsplatser för att förebygga bilbränder.

Kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S) svarar att kommunen tar sitt ansvar och sätter upp kameror där de behövs och där de får sättas upp. Exempelvis har det kommunala fastighetsbolaget Väsbyhem satt upp kameror.

– Det förväntar jag att alla fastighetsägare i Väsby gör. Polisen, som är en statlig myndighet, ska självklart ta sitt ansvar. Vi har en tät dialog om kameror, säkerhetschefen träffade polisen så sent som i dag. Väsby har lämnat in en ansökan om att få sätta upp kameror nära stationen och jag blir otroligt besviken om Datainspektionen säger nej, säger Mathias Bohman.

LÄS MER:

Vallöftet: temporära kameror mot bilbränder

Fler nyheter i Vi i Väsby

MC-förare död efter olycka på E4

Nyheter Krock mellan motorcykel och lastbil. En trafikolycka med en mc-förare inblandad inträffade på E4 i höjd med Järva krog under torsdagseftermiddagen.torsdag 25/4 14:57

Biljakt efter inbrottsförsök i Runby skola

Nyheter Fyra personer i 20-årsåldern gripna natten till torsdagen Runby skola i Upplands Väsby utsattes natten till torsdagen för ett inbrottsförsök. Fyra personer i 20-årsåldern kunde gripas efter en biljakt som slutade i närheten av Väsby Centrum.torsdag 25/4 11:40