ÖVERVAKNING. Mathias Bohman (S) menar att kommunen tar sitt ansvar. Foto: Charlotte Årling

Bohman (S): "Vi sätter upp kameror där de behövs"

I förra veckan lovade Allians för Väsby att mobila övervakningskameror ska placeras på utsatta parkeringsplatser i kommunen om de vinner kommunalvalet. Socialdemokraterna menar dock att kommunen redan gör vad man kan för att få upp fler kameror.

  • Publicerad 13:47, 3 sep 2018

Alliansen har anklagat den styrande rödgröna majoriteten för att under de gångna fyra åren inte göra tillräckligt för säkerheten och tryggheten i Väsby. Deras senaste förslag är att tillhandahålla övervakningskameror åt polisen vilka kan monteras tillfälligt på brottsutsatta platser, såsom parkeringsplatser för att förebygga bilbränder.

Kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S) svarar att kommunen tar sitt ansvar och sätter upp kameror där de behövs och där de får sättas upp. Exempelvis har det kommunala fastighetsbolaget Väsbyhem satt upp kameror.

– Det förväntar jag att alla fastighetsägare i Väsby gör. Polisen, som är en statlig myndighet, ska självklart ta sitt ansvar. Vi har en tät dialog om kameror, säkerhetschefen träffade polisen så sent som i dag. Väsby har lämnat in en ansökan om att få sätta upp kameror nära stationen och jag blir otroligt besviken om Datainspektionen säger nej, säger Mathias Bohman.

LÄS MER:

Vallöftet: temporära kameror mot bilbränder

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Bra träning har vänt trenden

Sport Två raka segrar för Grimsta AIK Grimsta AIK har hittat rätt vinnarformel. Hög kvalité på träningen har medfört två raka segrar och laget har nu lämnat den akuta bottenstriden. Men mycket jobb återstår för att klara kontraktet. –...fredag 15/2 16:00

Rasmus Sörgardt har lämnat Väsby för spel i allsvenskan

Sport Ung kanadensare tätar backbristen Med några timmar till kvällens match mot Borlänge har Vilda Väsby tvingats släppa Rasmus Sörgardt, lagets offensivt bästa back, till Tingsryd. Klubben presenterar även ett nyförvärv i den...onsdag 13/2 17:00