Bolaget bor för trångt – måste köpa sitt hus

Ekerö bostäder hyr vanligtvis ut fastigheter åt andra. Nu har de egna lokalerna blivit för trånga – då köper bolaget sitt hus i stället för att hyra det.

  • Publicerad 01:15, 16 sep 2019

Det finns inte ens platser till våra nyanställda.

Kommunägda fastighetsbolaget Ekerö bostäder har i dag sitt kontor i den södra änden av industriområdet på Bryggavägen. Bolaget hyr bottenvåningen på 250 kvadrat av fastighetsägaren Bryggaladan.

Där sitter 16 medarbetare. Men det är trångt, väldigt trångt.

– Fyra boservicevärdar sitter helt bedrövligt trångt i ett och samma rum. Vi har även anställt en ekonomitrainee, en projektledare och en snickare, men det finns inte ens platser så att det räcker till för våra nyanställda, säger Ulf Bengtsson, tillförordnad vd på Ekerö bostäder.

Övervåningen står tom

Utrustning och funktioner som exempelvis kopiatorer och postsortering får stå i korridorerna.

– Vi kan inte ha det så. Det är helt ohållbart, säger Ulf Bengtsson.

Tidigare huserade kommunens fastighetskontor på husets övervåning, men de har numera flyttat ut. Därmed står övervåningen tom. Då väcktes idén om att köpa hela huset i stället.

– Det blev väldigt lämpligt att göra det. Vi sonderade lite efter andra alternativ, men det här var det bästa och ekonomiskt mest fördelaktiga, säger Ulf Bengtsson.

13,8 miljoner

Att kallhyra båda våningarna skulle kosta bolaget 1,2 miljoner kronor om året. Prislappen för hela huset är på 13,8 miljoner kronor, men att köpa upp hela huset blir billigare, 755 000 kronor om året i räntekostnader.

Ekerö bostäders styrelse har beslutat att köpa fastigheten och i ett ordförandeförslag föreslår kommunalrådet Adam Reuterskiöld (M) att kommunstyrelsen ska godkänna affären vid sitt nästa sammanträde.

En lantmäteriförrättning pågår för att stycka upp fastigheten, som i dag består av tre huskroppar. Först därefter kan fastighetsaffären träda i kraft.

– Det beräknas bli klart under vintern eller början av nästa år, säger Ulf Bengtsson.

Liberalerna hoppar av Mälarökoalitionen

Nyheter "Har inte lyckats ta över makten" Planen på att få till ett maktskifte i kommunen lyckades inte. Efter två år väljer nu Liberalerna att hoppa av Mälarökoalitionen – som därmed upplöses helt.torsdag 4/6 15:23

Kollektivkörfältet nu öppet för bilar

Nyheter Med byggarbeten påverkas framkomligheten i morgontrafiken. Nu beviljar länsstyrelsen ett undantag och låter bilister köra i kollektivkörfältet på Ekerövägen.onsdag 3/6 16:58

Munsös äldre skolbarn tvingas flytta

Nyheter Ska ske till hösten Protesterna gav inte den effekt aktionsgruppen Rädda Munsö skola hade hoppats. Men när det politiska beslutet togs om skolflytten undantas de yngre eleverna.onsdag 3/6 11:06

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt