Foto: Brottsplats Sthlm

Bomb hittad i Bålsta

Ett skarpladdat föremål hittades nära en bil i Bålsta på måndagens eftermiddag. Det visade sig vara en skarpladdad bomb.

  • Publicerad 08:12, 10 dec 2019

Larmet var från början inget larm.

Polisen fick information om att det skulle ha skett skadegörelse på en bil vid Fagerdalsvägen, i närheten av den omdiskuterade bron till Järnvägsparken och tennishallen.

På en parkeringsplats invid bostadsområdet där hittades något som misstänktes vara en bomb eller annan typ av explosivt föremål.

Ett stort område där föremålet hittats spärrades av och nationella bombskyddet kopplades in. Boende i närheten fick vara kvar inomhus.

Föremålet – bomben – och bilen transporterades från platsen.

Under kvällen oskadliggjordes föremålet med hjälp av polisens bombrobot.

Det misstänkta föremålet var en skarp laddning.

Händelsen rubriceras som försök till mord, grovt olaga hot, grovt vapenbrott samt skadegörelse.

Och målet var bilägaren, misstänker polisen.

– Det var en skarp bomb. Den påträffades vid ett fordon så initialt förefaller det så att brukaren av bilen kan ha varit målet för laddningen, säger Fabian Hamnqvist på polisen till Expressen.

Polisen misstänker att bilägaren var målet.

– Den påträffades vid ett fordon så initialt förefaller det så att brukaren av bilen kan ha varit målet för laddningen, säger Fabian Hamnqvist.

Bilen är en grå Volvo S40 och tillhör en person skriven i Hallstahammar.

Polisen arbetar vidare med händelsen och hoppas att allmänheten ska bidra med tips och observationer via telefonnummer 11414. 

Målet? En grå Volvo som bomben legat nära togs av bärgare från platsen. Foto: Brottsplats Sthlm

Helgens blåljus: När polis stoppar bilar ger det effekt

De brott som begåtts i Håbo i helgen har i huvudsak varit alkoholrelaterade och/eller bilrelaterade. Ett inbrott i en villa är undantaget denna helg.måndag 24/2 13:30

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt