Tillbaka. Vägbommen vid Gubbkärrsvägen är åter tillbaka efter att ha varit trasig. Foto: Daniel Cannervik

Bommen som ska stoppa smitåkarna i Bromma på plats igen

Den vägbom som ska hindra bilister från Drottningholmsvägen att gena över Brommas lokalgator blev tidigare i somras sönderkörd. Nu, en månad senare, är den återigen på plats.

  • Publicerad 11:34, 7 aug 2019

Vägbommen vid korsningen Gubbkärrsvägen/Drottningholmsvägen är nedfälld på vardagar mellan klockan 06.30 och 09.00 för att hindra fordon att köra genom Brommas villaområden på väg in mot stan.

Men i början av sommaren gick bommen sönder – den blev helt enkelt sönderkörd. Bommen plockades bort, och istället sattes skyltar upp för att visa att körförbud gäller under ovannämnda klockslag. Även växelvis blinkande stoppsignaler sattes upp.

Liknande bom på plats igen

Men i måndags var den nya bommen återigen på plats, lagom till att semesterfirarna åter är hemma igen och rusningstrafiken börjar dra igång.

– Den har varit trasig i ungefär en månad, men nu har en liknande bom kommit på plats, säger Ola Eriksson, presstalesperson på trafikkontoret.

Även i januari förra året strulade bommen, dock av en helt annan anledning. Ett gäng råttor hade på något sätt tagit sig in i elskåpet och gnagt sönder elledningarna. Bommen lagades, och trafikkontoret uppgav då att man skulle se till att råttorna inte kunde ta sig in igen.

LÄS ÄVEN: Oväntade sabotörer öppnade smitvägen i Bromma