Förstörd. Bommen som skulle stoppa biltrafik från att köra på bussgatan levde inte länge. Nu har något brutit sönder av den. Foto: Privat

Bommen vid smitväg i Kyrkbyn förstörd

Den nya elbommen som ska hindra smitåkare i Kyrkbyn från att åka på bussgatan fick inte vara orörd länge. Under helgen bröt någon av den.

  • Publicerad 12:13, 3 feb 2020

Förra veckan skrev vi om att många Täbybor använder den tillfälliga bussgatan vid Skolhagsvägen som smitväg. Polisen i Täby har bötfällt flera men problemet fortsätter.

Kommunen har därför tillsammans med SL bestämt sig för att sätta upp en elektrisk bom som styrs med en fjärrkontroll av busschaufförerna.

– Vi ska gräva ner ström och bommen ska köpas in men den ska upp så fort vi kan, sa Marcus Gyllenberg kommunens projektledare för Roslagsbanans dubbelspårsutbyggnad förra veckan.

Trafikkaos skapar smitväg vid skola i Täby

Avbruten i helgen

Bommen kom på plats i fredags, den 31 januari. Det blev dock en kort livstid på lösningen för smitvägen. I helgen har nämligen någon brutit sönder bommen och förstörd den. När vi ringer Marcus Gyllenberg har han precis fått reda på skadegörelsen.

– Som det ser ut har något brutit sönder av den. Vi han inte börja använda den innan någon förstörde den, säger Marcus Gyllenberg.

Kostar runt tjugofemtusen

Eftersom fakturan ännu inte hunnit komma så är det osäkert hur mycket arbetet kommer att kosta, men att köpa in en själva bommen går på runt tjugofemtusen kronor.

– Det är väldigt tråkigt när saker går sönder, säger han.

Nu ska SL och kommunen samtala om hur man går vidare men problemet.

– Vi fick precis reda på detta, nu ska vi diskutera hur vi går vidare, säger Marcus Gyllenberg.