Border collien Elton är Sveriges lydigaste hund

Elton har utsetts till Sveriges lydigaste hund förut. I höst gör han och matte Malin Karlsson ett nytt försök att vinna den titeln.

  • Publicerad 10:57, 30 jun 2018

LITEN INFO RUTA:
För att tävla måsta man ha fyllt 12 år och vara medlem i svenska brukshundklubben och hunden måste vara 12 månader för att få tävla.

Malin Karlsson från Bro är uppvuxen med hundar och har alltid haft ett stort hund­intresse.

– När jag var 12 år så fick jag ta över mammas hund och ända sedan dess har jag tävlat med hundar.

2014 vann Malin och Border collien Elton SM i lydnad, då kom Malin även med i landslaget, men var gravid och valde att prioritera andra saker.

Malin tävlar fortfarande och trots att hon nu är gravid med andra barnet så tänker hon satsa på SM i augusti.

–När man tävlar så är det ens egen prestation man jagar, det ligger inga stora prispengar i det här utan man får ett kvitto på hur bra man har tränat hunden och har man tur så kanske man vinner en matsäck, pokal och rosett säger Malin.

Utöver VM 2014 har Malin även tävlat i NM där hon vann lagsilver samt VM i Finland där hon var 0,25 poäng ifrån finalen.

Hon har även kommit trea i SM tidigare år.

Malin har två Bordercollies och de funkar bra ihop. Sam är 14 år och lever på övertid berättar Malin. Det är Elton som hon tävlar med nu.

Varför Bordercollie?

– Border collie är lyhörda och naturligt följsamma och har den här viljan att arbeta, det är arbetshundar och mår bäst när de arbetar, säger Malin.

Hon tränar ofta på Gamla IP i Kungsängen.

– Det viktigaste är kortklippt gräs och att man har en yta på 30x40 meter när man tränar då jag lägger ut apportbockar och det är viktigt att hunden ser dem, säger Malin.​

​Malin Karlsson

Ålder: 28 år

Bor:Bro

Familj: Sambo och dottern Emilia samt bebis på väg.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Hunderbart – gården är invigd

Hundrastgården vid Lillsjön invigd. Ett 50-tal hundar och deras ägare var där för att bevittna när Fredrik Kjos (M) klippte bandet.onsdag 20/2 9:00

Fyllestyrning som kunde slutat illa

Med alkohol och droger i kroppen körde en man i 20-årsåldern in i en tomthäck i Bålsta. Färden kunde slutat betydligt värre. Den misstänkte bilföraren är inte från Håbo.måndag 18/2 12:04

Senaste numret

Bålstabladet