Malins hund Boss återhämtar sig efter attacken. Foto: Privat

Boss fick örat avbitet av aggressiv hund

Malin Gustavsson och hennes man och barn skulle gå på en mysig promenad med hunden Boss. Det slutade med att en annan aggressiv hund bet av Boss öra.

  • Publicerad 11:13, 20 dec 2018

Det var i söndags som det obehagliga skedde på Sjöviksvägen i Årstadal. Familjen hade just lämnat bostadens garage när en hund dök upp runt hörnet.

– Två personer gick med hunden och en av dem höll den i långkoppel. Men det var uppenbart att de inte hade någon som helst koll på den. Min man skrek "håll in hunden" men efter en sekund hade den slitit sig loss och hängde på vår hund Boss, säger Camilla Gustavsson

Malin man lyckades gå emellan hundarna men det tog en stund innan den attackerande hunden släppte taget. Då hade den hunnit bita av Boss öra och i tumultet hade även en barnvagn vält och landat på familjens treåring.

– Det gick som tur var bra, men min treåring är väldigt skärrad fortfarande, säger Malin Gustavsson.

Efter hundattacken – nu leker Kaviar igen

De två personerna som kom med den aggressiva hunden försökte först lämna platsen men Malin och hennes man lyckades till slut hålla kvar dem. De berättade att hunden inte var deras och att de var "påtända".

– Vi band fast hunden vid ett träd och ringde polisen. Först ville de inte uppge ägarens namn och personnummer men efter att polisen sagt att de kunde kunde åka dit för det så ändrade de sig, säger Malin Gustavsson

Nu inväntar familjen papper från polisen så att de kan skicka veterinärräkningarna till ägaren. Boss har nämligen fått genomgå dubbla operationer och mår efter omständigheterna bra.

Nu är det upp till Länsstyrelsen att besluta om ägaren till den attackerande hunden får behålla den.