Bostäder kan byggas på parkeringshus

Förvaltaren vill bygga bostäder ovanpå parkeringshus i Rissne. Kommunstyrelsen har gett ett första klartecken.

  • Publicerad 07:13, 11 apr 2018

Tre parkeringshus och en parkeringsplats på Odalvägen och Valkyriavägen i Rissne har utvecklingspotential, enligt allmännyttiga bostadsbolaget Förvaltaren.

"Syftet med planarbetet är att omvandla parkeringslandskap till nya boenden med attraktiva miljöer", står i underlaget till kommunstyrelsen som tog upp frågan på måndagen.

Förvaltaren har nu fått ja på sin ansökan om planbesked, inför att bygga bostäder ovanpå parkeringshusen respektive på parkeringsplatsen.

Hur många bostäder det kommer röra sig om är inte klart än.

"Rissne har ett högt bebyggelsetryck och mycket annan planläggning pågår, inte minst i Rissnes nordvästra delar", konstaterar kommunen. Bland annat ska behovet av nya förskolor och infrastruktur ses över inför att dessa planer sätts i verket.

Detaljplanearbetet ska nu påbörjas och eventuellt delas upp i etapper. Den första detaljplanen bedöms kunna antas under 2021, enligt kommunstyrelsen.

Vänsterpartiet vill att det ska gå snabbare och yrkade på att klubba en detaljplan senast 2020, men de fick avslag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

MP: Grönt ljus för fler busskörfält

Nyheter Ännu ett oppositionsparti i landstinget höjer rösten till förmån för SL:s bussförare. Att slippa kolla biljetter och ha tillgång till fler körfält är deras bud för att förbättra arbetsmiljön.torsdag 19/7 14:27

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26