FÖR UNGA. Tio procent av bostäderna i Botkyrkabyggens bestånd ska öronmärkas för de mellan 18 och 25 år. Foto: Johannes Liljeson

Bostäder öronmärks för unga vuxna

Fler av Botkyrkabyggens lägenheter ska öronmärkas för unga Botkyrkabor. Av de nybyggda bostäderna kommer en fjärdedel gå till de mellan 18 och 25 år.

  • Publicerad 16:57, 21 okt 2019

Från och med januari 2020 så kommer tio procent av de bostäder som Botkyrkabyggen har i sin kö gå till personer mellan 18 och 25 år.

Dessutom kommer 25 procent av nybyggda bostäder öronmärkas för köande unga vuxna.

Beslutet klubbades igenom i Botkyrkabyggens styrelse idag.

– Bostadsbristen drabbar ungdomarna hårdast idag. Prioriteringarna i vår nya policy är ett sätt att försöka förbättra situationen för dom. Det är också viktigt att de kan flytta hemifrån när de får sitt första jobb, så att de stannar kvar i kommunen. Vi behöver dom här, att de bidrar till att utveckla Botkyrka och betalar skatt här, säger Bosse Johansson som är ordförande i Botkyrkabyggen i ett pressmeddelande.

Även de över 65 år kommer ha öronmärkta bostäder i Botkyrkabyggens kö.

Tio procent av lägenheterna i bostadsbolagets nuvarande bestånd och upp till 25 procent av nybyggda bostäderna i utvalda projekt kommer öronmärkas för de över 65. Botkyrkabyggen kommer också erbjuda möjlighet för äldre att byta bostad till något som passar bättre, till exempel i bottenplan eller i hus med hiss.