Kommungräv. Kommunstyrelsens ordförande Ingvar Smedlund (M) tog första spadtaget med grävmaskin. Foto: Fredrik Gustafsson

Bostadsområde växer fram i Bredsand

Ett bostadsområde ska under nästa år växa upp längs med Bredsandsvägen, i höjd med Slalomvägen. I förra veckan var finanskommunalrådet på plats för att ta ett första tag med schaktskopan.

  • Publicerad 09:42, 9 dec 2019

I veckan hölls det bildliga första spadtaget på tomten som redan till nästa höst är tänkt att husera tolv bostäder i totalt tre radhuskroppar. Ett stenkast därifrån ska företaget även bygga 20 bostäder i form av tio parhus. Men för parhusen är inte byggstarten spikad ännu.

– Det kommer att bli borätter, uppdelat i radhus och parhus. Jag tror vi har hittat rätt koncept, säger Björn Johansson på Andersson Company.

Totalt 32 nya bostäder i området. Och trots att det kommer att byggas både radhus och parhus så kommer själva huskropparna att vara identiska – 110 kvadratmeter i två plan, med utvändigt förråd samt ett delat cykelförråd. Varje bostad kommer även att ha en elladdare för elbilar.

– Går allt som vi tror och hoppas kommer det att bli inflytt i september/oktober (radhusen) nästa år. Behövs det kommer vi att jobba under semestern med för att bli klara i tid, säger Björn Johansson.

Grundpriset kommer att ligga mellan 2 600 000 och 2 800 000 kronor.

Politiker i grävmaskin

Det första spadtaget för bygget togs lite okonventionellt av Enköpings finanskommunalråd Ingvar Smedlund (M) med hjälp av en grävmaskin.

– Det var jättekul. Men det var åtta lägen och tio tolv olika manövrar, så det var svårt. Det hade behövts ett par timmar till i den för bli lite säkrare på hantera den, säger Ingvar Smedlund.

Det strömmar ljuv musik ur Bringelands lada

Nyheter En lada i Västra Vällinge utanför Enköping har blivit ett ljus i en annars nattsvart konsertbransch. Sedan några månader tillbaka har Cultureaid strömmat livekonserter via sin facebook-sida med...torsdag 4/6 7:44

Blåljusnyheter: Kvinna biten av hund under stadspromenad

Nyheter När två kvinnor var på promenad i Enköping blev den yngre av dem biten i handen av en för dem okänd hund, vars ägare stod intill. Dessutom har onyktra kört bil – till och med lastbil! – och utemöbler...onsdag 3/6 9:53