Olycka. Hästolyckan slutade i böter för brott mot tillsynslagen. Foto: Daniel Cannervik

Böter för hästolyckan i våras

Olyckan på Jungfrusundsåsen där en häst fick avlivas efter att ha skrämts av en lös hund har slutat i böter.

  • Publicerad 14:15, 14 sep 2017

Det var den 18 april tidigare i år som två ryttare mötte den okopplade hunden på Jungfrusundsåsen. En av hästarna blev så skrämd av hunden att den föll i sken. Hästen krockade med ett träd och blev så skadad att den fick avlivas på plats.

LÄS ÄVEN: Häst skrämdes av lös hund och krockade med träd – fick avlivas

Att hunden hade varit okopplad bedömer åklagaren som ett brott mot tillsynslagen, eftersom det var under perioden mellan 1 mars och 20 augusti då vilda djur får sina ungar. Hundägaren kommer också få ett föreläggande om koppeltvång från polismyndigheten.

Den ursprungliga brottsrubriceringen inkluderade vållande till kroppsskada, men det åtalet valde åklagaren att lägga ner.

LÄS ÄVEN: Polisen: En hundägare är misstänkt för brott

I maj trodde sig polisen veta vem som ägde hunden och hade en person skäligen misstänkt, men sedan har förundersökningen dragit ut på tiden.

– Det har varit problem att kunna fastställa vem det var. Det var därför det tog sådan tid, säger Lena Jacobsson, förundersökningsledare vid Vällingbypolisens djurskyddsgrupp.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.