Ny cricketsatsning. Botkyrka ska bli regionalt centrum för cricket. Foto: Botkyrka kommun

Botkyrka vill bli centrum för cricket – satsar nio miljoner på ny arena

En ny cricketanläggning på Kärsby IP. Det är en ny satsning i de rödgrönas budget för nästa år. – Cricket är en stor sport i Botkyrka, och det här kommer ge sporten en ännu större skjuts, säger Robert Aslan (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

  • Publicerad 16:03, 31 okt 2017

Nio miljoner kronor avsätts i nästa års budget för att bygga den nya cricketanläggningen. Dagens rätt enkla anläggning på Kärsby IP ska få ett rejält ansiktslyft. Den nya anläggningen får två cricketplaner, en för träning och en arenaplan med naturgräs för tävlingar. På läktarna ska det finnas plats för 500 åskådare och ett kafé.

– Cricket är stort i Botkyrka, vi har fyra föreningar och två av dem spelar i den högsta serien. Vi har bland de bästa lagen i Sverige. De har inte de bästa förutsättningarna idag, säger Robert Aslan (S).

Uppsving för cricket i Flempan

Startar nya lag hela tiden

Han räknar med att den nya anläggningen kommer att ge de lokala föreningarna ett uppsving. Och cricketen är på stark framväxt i kommunen, bland annat på grund av att många nyanlända hittar till den, menar Aslan (S).

– Föreningarna får starta nya lag hela tiden, säger Robert Aslan (S).

Klar våren 2019

Anläggningen kommer också att locka föreningar från resten av Stockholm, tror han. Planen är att få grannkommuner som Stockholms stad och Huddinge att hyra träningstider där för sina föreningar och betala en del av driften.

I januari nästa år inleds en fördjupad planering. Våren 2019 räknar kommunen med att inviga den nya anläggningen.

I nästa års budget får kultur- och fritidsnämnden totalt 161 miljoner kronor att satsa på idrottsanläggningar. Bland att till upprustningen av Brunna IP och Rödstu Hage, som är beslutade sedan tidigare, och nya idrottsytor i Riksten.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.