TV-programmet är känt för att driva med sina deltagare. "De provocerar på ett skämtsamt sätt. Men jag vet vem jag är och det är ett humorprogram", säger Lejla Bibezic. Foto: Privat

Botkyrkabor lagar mat i Halvåtta hos mig

Ikväll kommer tv-programmet Halvåtta hos mig till Botkyrka. Först ut att bjuda hem på middag är BotkyrkaDirekts skribent Lejla Bibezic som passar på att visa upp sin hemort Alby på bästa sändningstid.

  • Publicerad 16:38, 13 nov 2017

Programmet spelades in i våras och ikväll sänds det första avsnittet av Halvåtta hos mig i Botkyrka. Fyra Botkyrkabor bjuder hem varandra på middag och tävlar om vem som lyckas ordna den bästa trerättersmiddagen.

"Blir en överraskning"

Först ut är Lejla Bibezic som tycker att det känns roligt, men också lite läskigt inför att hennes avsnitt ska sändas ikväll.

– Jag vet nästan ingenting om vad som kommer hända, vi spelade ju in från klockan sex på morgonen till ett på natten så det blir en överraskning för mig i kväll. Men jag har bjudit hem en massa vänner som ska kolla tillsammans med mig, säger hon.

På Lejlas meny står spenatsoppa, kalv i svampsås och cheese cake.

– Jag gjorde en blomma av en gurka som dekoration också. Även om jag kanske inte är någon Jamie Oliver så försökte jag göra lite extra. Jag har alltid jobbat mycket så jag har inte haft så mycket tid att laga mat, men jag satte mig själv på test här, säger hon.

Visar upp Albys talanger

Lejla passar också på att visa upp flera sidor av Alby på bästa sändningstid. TV-teamet fick träffa två unga tjejer, en dansare och en rappare i Alby centrum och hälsa på i Lejlas radioprogram "Lejlas gäster" på Fanzingo.

– Och jag intervjuade programledaren Pia Johansson i mitt radioprogram, det var en stor ära, säger hon.

Gästade. Lejla bjöd in programledaren Pia Johansson till sitt radioprogram "Lejlas gäster". Foto: Privat

"Botkyrkabor lagar bra mat"

Det roligaste med tv-inspelningen var att komma hem till och lära känna de andra deltagarna i andra delar av Botkyrka, tycker hon. Till exempel är Grödingebon Petja Svensson, tidigare M-politiker, med och tävlar.

– Vi har kontakt fortfarande genom en grupp på Facebook. Alla är nervösa nu, säger Lejla.

Är Botkyrkabor särskilt bra på att laga mat?

– Ja, vi kommer från olika länder med olika matkulturer och smaker. Det finns många här som kan laga bra mat, det är bra variation, säger Lejla.

Lejla får inte avslöja vem som vinner.

– Det spelar inte så stor roll, det viktigaste var att vi hade roligt. Du kommer se det själv i programmet.

Kommer Botkyrkas vecka vara den bästa?

– Ja, vi är bäst, vi är ju Botkyrka. Missa inte oss!

Halvåtta hos mig

Sänds på tv klockan 19:30 måndag till torsdag i veckan. De går också att streama på tv4play.se.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.