Team. Fatima Bibi, Zeliha Bulduk och Khadija Rafi sköter städningen på Värdshusvägen 6 i Fittja, som en del av satsningen Qvinna. Nu har satsningen vunnit pris. Foto: Sara Ringström/Botkyrkabyggen

Botkyrkabyggen får jämställdhetspris

Priset delas ut idag till Botkyrkabyggen i samband med Arbetsförmedlingens evenemang under internationella kvinnodagen. Projektet Qvinna i Botkyrka har tidigare prisats, och lyfts fram i motiveringen av juryn.

  • Publicerad 12:40, 8 mar 2019

I dag hålls Arbetsförmedlingens jämställdhetsdag i Stockholm, Malmö, Göteborg och Umeå. Då prisas Botkyrkabyggen för sitt projekt Qvinna i Botkyrka.

Förutom projektet fick Botkyrkabyggen priset också för sitt "medvetet, strategiskt och mångårigt arbete för ökad jämställdhet och mångfald, vilket borgar för att vi kan bidra till en positiv utveckling som är hållbar över tid och som kan spridas till fler områden i samhället."

Botkyrkabyggen startade projektet Qvinna i Botkyrka 2017.

Åtta långtidsarbetslösa kvinnor i Fittja anställdes då med målet att både skapa ett arbete för vederbörande - och ett tryggare grannskap i Fittja. Förra året utökades satsningen till Norsborg och i år är totalt 15 anställda genom projektet. Målet är att 100 personer ska vara anställda 2025 genom Qvinna i Botkyrka.

– Det är roligt att det här priset landar med vår satsning Qvinna i Botkyrka, men också vårt mångåriga arbete för jämställdhet. Vi är väldigt stolta och glada, säger Chris Österlund, vd på Botkyrkabyggen.

Förutom projektet Qvinna i Botkyrka, hur arbetar ni med jämställdhet?

– Hela ledningsgruppen får gå en utbildning. Den handlar mycket om att undersöka hur saker och ting faktiskt ligger till. Många känner att de har bra koll, men så blir man ändå förvånad över hur det faktiskt ser ut.

Har du något exempel på det?

– Exempelvis en sån sak som löner eller hur tjänster är fördelade. Vi arbetar hårt med att förvaltningen ska bli jämställd och få in fler kvinnor som reparatörer. Då är det viktigt att både medarbetare och chefer förstår varför vi gör det här.

Men frågan är inte helt okontroversiell - påpekar Chris Österlund:

– Vi kan få frågan om vi inte ska behandla alla lika, och nej det kan vi inte alltid om vi vill åstadkomma en förändring. Vi måste ha en positiv särbehandling när vi exempelvis anställer nya reparatörer om kvinnor också ska kunna anställas i det yrket. Då är det också viktigt att vi kommunicerar varför vi gör det här.

Förra året vann Botkyrkabyggen även Sweden Green Building Award och Årets mångfaldsföretag av nätverket Mine som arbetar med mångfaldsarbete.

Kvinnor i Norsborg ska göra trapphusen tryggare

Kvinnor – Fittjas vapen mot stöket i portarna

Qvinna i Botkyrka

Qvinna i Botkyrka startades av Botkyrkabyggen i Fittja i september 2017. Verksamheten finns även i Norsborg.

Kvinnorna har kollektivavtalsenliga löner och villkor. 

De studerar svenska fyra timmar i veckan och har även fått utbildning i jämställdhet, hjärt- och lungräddning, konflikthantering, städteknik och kemikalier, med mera.

Kvinnorna jobbar heltid, 38 timmar i veckan och är en del i teamet på Botkyrkabyggens områdeskontor.

Botkyrkabyggens vision är att 100 kvinnor ska vara anställda inom ramen för Qvinna i Botkyrka år 2025.

Källa: Botkyrkabyggen