Team. Fatima Bibi, Zeliha Bulduk och Khadija Rafi sköter städningen på Värdshusvägen 6 i Fittja, som en del av satsningen Qvinna. Nu kan satsningen vinna pris. Foto: Sara Ringström

Botkyrkabyggens jobbsatsning kan få jämställdhetspris

I satsningen Qvinna har kvinnor i Fittja och Norsborg anställts för att städa Botkyrkabyggens trapphus och gårdar och göra dem trevligare och tryggare. Nu uppmärksammas den och är en av finalisterna i Svenska jämställdhetspriset.

  • Publicerad 15:25, 14 nov 2018

BotkyrkaDirekt har tidigare berättat att Botkyrkabyggen är en av de nominerade till Svenska jämställdhetspriset för sin jobb- och jämställdhetssatsning Qvinna, där tidigare arbetslösa kvinnor i Fittja och Norsborg anställts för att städa gårdar och trapphus och öka trivseln bland hyresgäster.

En av tio finalister

Nu är det klart att bostadsbolaget är en av de tio finalister av 54 nominerade som gått vidare till semifinal.

– Jag är så glad över att vår jämställdhetssatsning uppmärksammas. Qvinna i Botkyrka gör det möjligt för förortens invandrarkvinnor att förbättra sin hälsa, självkänsla, ekonomi och svenska. Vi ser även positiva effekter för omgivningen - områdena blir tryggare och trivsammare där kvinnorna arbetar, säger Susanne Axelsson Heldring, HR-chef på det allmännyttiga bostadsbolaget Botkyrkabyggen i ett pressmeddelande.

Svenska jämställdhetspriset tilldelas en organisation som arbetar för ett mer jämställt samhälle och delas ut på Forum Jämställdhet i Luleå i slutet av januari.

Kvinnor – Fittjas vapen mot stöket i portarna

Kvinnor tar över städningen i hela Botkyrka