Värdefullt jobb. Ali Hosseini, till vänster i bild, och hans kollegor doppar blodkatetrar i bad av guld, silver och palladium i Bactiguards ”renrum”, ett rum helt utan partiklar i luften. Foto: Johannes Liljeson

Botkyrkaföretag vinner pris för inkludering

Det Tullingebaserade företaget Bactiguard korades till årets arbetsgivare på Samhalls Visa Vägen-gala. "Jag är så oerhört glad och stolt över alla våra medarbetare", säger företagets vd Christian Kinch.

  • Publicerad 09:10, 20 nov 2018

I Tullinge jobbar ett hundratal anställda på medicinteknikföretaget Bactiguard med att tillverka guldbelagda katetrar till sjukvården. En del av dem är anställda via Samhall och under måndagens prisades företaget på Samhalls årliga Visa Vägen-gala som årets arbetsgivare med motiveringen:

"Årets arbetsgivare skapar ett team med olika talanger och lyckas driva ett spjutspetsföretag i sin bransch som klarar att konkurrera internationellt och på samma gång säkra jobben i Sverige. Ett urstarkt bevis på att mångfald ger flerfald i belöning."

– Jag är så oerhört glad och stolt över alla våra medarbetare. Det känns helt fantastiskt och viktigt att kunna sätta ljus på något som är så fel, det här utanförskapet som tyvärr fortfarande existerar. Kan vi med det lilla vi gör visa att det faktiskt går att arbeta inkluderande – och att det går väldigt bra dessutom – tror jag att många andra företag kommer att vilja följa efter, säger Christian Kinch, vd på företaget i ett pressmeddelande.

Här föds nya life science-klustret

Boss. Christian Kinch, vd på Bactiguard. Foto: Johannes Liljeson