MÖJLIGHETER. Träffa Theodor Kallifatides och besöka den nedbrända herrgården i Norsborg på samma vecka? Fullt möjligt – när det är seniorvecka. Foto: Claudio Britos

Botkyrkas äldre bjuds på spretig seniorvecka

Sugen på tango? Nyfiken på Theodor Kallifatides? Lockad av interaktiv rap? Eller vill du helt enkelt träffa andra 65-plussare i Botkyrka? På seniorveckan får du chansen att göra alltihop – och en hel del annat.

  • Publicerad 11:54, 13 sep 2019

Soppteater, politikerträff, tennis, rapmusik och författarsamtal. Det och en hel massa annat ryms under det stora paraply som är Botkyrkas seniorvecka och som kickar igång på måndag.

– Det är stor blandning. En vecka som ska inspirera till ny kunskap och lust till aktivitet, och som ska synliggöra det som finns de övriga veckorna på året, säger Carina Savborg som är samordnare för seniorveckan i Botkyrka kommun.

Utbudet av aktiviteter har formats sedan våren då hon hållit möten med föreningsrepresentanter och tagit in önskemål från olika håll.

Så har hon också gått till väga när hon valt ut de guldkorn som ska ingå i den bussturné som går av stapeln mellan klockan 11 och 14 den 19 september.

Busstur till nedbrunna Norsborgs herrgård

Man kan kliva på bussen antingen vid kommunhuset i Tumba eller vid Folkets hus i Hallunda, och sedan går den först till de gamla delarna av Norsborg, till Sturehovs slott och den nedbrunna Norsborgs herrgård.

– Och sedan åker vi vidare till Alby där hela skylinen har förändrats och till Subtopia och verksamheten som finns där, och sedan vidare ner till Hågelby som ju är en bro mellan norra och södra, säger Carina Savborg.

Efter en sväng förbi några platser kring Tumba och Tullinge avslutas sedan bussfärden med allsång på mötesplatsen för äldre i Grödinge.