Det går bra nu. Botkyrka är bäst i länet på tillväxt. Foto: Mostphotos/Arkivbild

Botkyrkas företag går bäst i länet

Det går bra för Botkyrkas företag. I en undersökning hamnar kommunens företag på första plats i länet när det gäller tillväxt.

  • Publicerad 11:39, 15 nov 2018

Det är kreditupplysningföretaget Syna som har tittat på tillväxten i näringslivet i landets kommuner genom att granska aktiebolagens bokslut. Den kommun som har flest företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst får bäst betyg i granskningen Bästa Tillväxt.

Och bland Stockholms kommuner hamnar Botkyrka i topp.

– Det är naturligtvis otroligt glädjande att vi ligger i topp. Även om Botkyrka är en bra kommun att bo och driva företag i vill jag framför allt ge alla våra duktiga företagare ett stort erkännande för det arbete som de gör genom att skapa arbetstillfällen och underlag för god service. Den här utmärkelsen är framför allt deras, säger Gustav Fridlund, nytillträdd näringslivschef i kommunen i ett pressmeddelande.

Botkyrka hamnar på första plats 2018 i Stockholm och klättrar från en andraplats år 2017. Fem av åtta Södertörnskommuner hamnar på tio-i-topp i länet.

Botkyrka tappar i näringslivsranking

Granskningen

Kreditupplysningföretaget Syna mäter tre värden:

Andel företag med en ökning av omsättningen på fem procent eller mer mellan de två senaste årsredovisningarma. Andel företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarma. Andel som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.