Tävlingsinstinkt. "Jag älskar att tävla men väljer mina tillfällen. Jag behöver inte tävla om allt, men när jag väl tävlar ger jag 110 procent."

Botkyrkasonen Tornéus är mästarnas mästare

Botkyrkasonen – och nu mer Huddingebon – Michel Tornéus fick i helgen höja bucklan i SVT:s Mästarnas mästare. Efter segern hyllar han sitt Botkyrka och öppnar för en tv-karriär.

  • Publicerad 15:20, 11 maj 2020

Efter en beundransvärd upphämtning visade Michel Tornéus upp ett stort tålamod och ett obrutet fokus i den sista finaltävlingen i Mästarnas mästare mot slalomstjärnan Frida Hansdotter. Inför segerintervjun såg han till att ta på sig Botkyrkakepsen:

– Det är bara för att visa alla kids att inget är omöjligt – var du än kommer ifrån, sade han med en klapp över loggan.

Michel Tornéus är uppvuxen i Fittja och har sin kärlek till hemorten förevigad i bläck i huden.

Huddingebo med Botkyrkahjärta

– Det mesta jag har upplevt är där ute, rötterna är starka. Jag vet var jag kommer ifrån, säger han till BotkyrkaDirekt och fortsätter:

– Det är kul att visa Botkyrka i tv på ett positivt sätt. Det har alltid känts viktigt för mig att inspirera på det sätt jag kan, att med idrotten visa att det finns många vägar att gå i livet bara man vågar tro och kämpa hårt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nu för tiden bor Michel i Segeltorp.

– Jag trivs jättebra, det är lugnt och skönt. Det är nära till träningarna i Sätra och nära ned till Kungens kurva och Skärholmen centrum. Och nära hem till föräldrarna i Botkyrka.

Vad betyder den här segern för dig?

– Det känns bra, det är kul att det har kommit ut. Min sambo har vetat om det, men jag har inte berättat för nån annan. Det är över två miljoner tittare på finalen, så man vill ju inte förstöra för nån, säger Michel Tornéus.

– Att vara bland de stora namnen som Ingmar Stenmark och Peter Forsberg, det är en väldigt stor ära.

Hans första medverkan i en stor tv-produktion har gett honom mersmak.

– Det är kul att visa sig från en annan sida än bara friidrottsarenan. Jag gillar tv-branschen och jag kan definitivt tänka mig jobba mer inom tv – kanske även bakom kameran, säger han.

Irene tävlar mot sitt 16-åriga jag

Michel Tornéus ville ha tunnelbanan och höghusen i Fittja tatuerade på kroppen för att alltid bära det med sig. Foto: Frankie Fouganthin/Privat

Längdhopparen Michel Tornéus

Var i över ett decennium Sveriges bästa längdhoppare på herrsidan. Mellan 2005 och 2017 vann han 11 SM-guld utomhus. Han har också vunnit EM-guld och VM-brons inomhus och ett EM-silver utomhus.

Michel Tornéus innehar det svenska rekordet i längdhopp på 8,44 meter.

Visa merVisa mindre