Sökes. BP söker volontärer till sin läxhjälps-verksamhet. Foto: Mostphotos/Mikael Andersson

BP söker nya volontärer till läxhjälp

För att få ungdomar att i ett tidigt skede börja söka jobb har Brommapojkarna startat upp verksamheten Efter skolan. Nu söker de läxhjälpsvolontärer som kan ställa upp.

  • Publicerad 15:50, 8 aug 2019

Tidigare i år startade Brommapojkarna upp verksamheten Efter skolan, i samarbete med Stockholms stad och organisationen Idéburet Offentlig Partnerskap. Syftet är att ge ungdomar i åldrarna 16 till 29 år möjlighet att få hjälp med studier och att söka jobb.

– Det är öppet för alla, man kan beskriva det som en strukturerad fritidsverksamhet där fokus ligger på att komma hit och få hjälp att studera. Jobbtorg Vällingby kommer även vara här en gång i veckan, säger Sofia Andersson på Brommapojkarna.

Söker volontärer

Efter skolan är öppet på tisdagar, klockan 18.30 till 21.30, i BP:s lokaler på Grimsta IP. Nu söker klubben läxhjälpsvolontärer som kan hjälpa till.

– De som känner sig manade att klara av det får gärna höra av sig för att berätta mer om sig själva. Vi har inga krav på att man måste vara där hela passet, utan vi låter volontärskapet växa fram, säger Sofia Andersson.

Den som är intresserad kan kontakta sofia.andersson@brommapojkarna.se.