Många på Söder vill börja träna i och med det nya året. Foto: Ylva Bergman

Bråda dagar för Södergymmen – efter nyår vill alla träna

Har du också gett dig själv nyårslöftet att börja träna? Då är du inte ensam. Många personer besöker gymmen i januari.

  • Publicerad 08:30, 7 jan 2018

Bli stark, pigg eller få en snyggare kropp – alla har sina mål för det kommande året. Men gillar du att vara ensam på gymmet är januari inte din träningsmånad.

– Januari är verkligen den mest bråda tiden för receptionen, det är det här med nyårslöftet. Men sen mattas det tyvärr av igen i maj, säger Josefin Engfelt, pr- och eventansvarig för Friskis och Svettis i Stockholm.

Agnetha Danielsen från Årsta är en av dem som vill komma igång nu när det nya året är här. StockholmDirekt hittar henne utanför Friskis och Svettis vid Ringvägen och hon menar att det är många på gymmet just nu.

– Jag tror inte jag är ensam, man har varit ledig och vill göra bättre igen och så är man så trött just den här årstiden och då är det bra att träna. Jag har tränat förut men nu har jag gjort ett ryck, säger hon och skrattar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Paret Rosa och Stefan Borgquist tror att trenden att starta i januari håller på att vända.

– Visst är det mycket folk i januari men jag tror faktisk att fler folk tränar hela året, folk har blivit mer medvetna om att det är bra att röra på sig, säger Rosa.

Åsa Hornhammar som driver Itrim på Magnus Ladulåsgatan ser också ökningen under månaden.

– Ja verkligen, det är ett nytt år och många vill nog ha en ny start. Men jag ser samma tendens på måndagar. Efter julen och helgen så vill man komma igång igen helt enkelt.

Men vad ska man göra om man inte vill "få nog" i mars?

– Alla sätt att börja är såklart bra men jag tror att det viktigt att göra en plan för sin träning innan man startar och ha ett mål med vart man vill komma. Och träna med någon, det är alltid kul, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.