Brand. Anrika restaurangen Tennstopet drabbades av en brand i en ventilationstrumma natten till söndag. Men det blir inga större skador i restaurangen, som har öppet som vanligt. Foto: Kerold Klang

Brand i anrik krog i Vasastan

Tennstopet drabbades av en brand i helgen. Ingen person ska ha kommit till skada men krogen tvingas ha nedre matsalen stäng – i övrigt är det "business as usual" hälsar restaurangchefen.

  • Publicerad 11:01, 21 maj 2018

Det var runt midnatt, natten till söndag, som personalen på Tennstopet kände att det luktade rök och bränt. När brandkåren kom till platsen visade det sig att det var en brand i en ventilationstrumma vid lilla baren.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– När brandkåren öppnade ventilationstrumman så for det ut eld, men de var beredda och kunde släcka snabbt, säger Lotta Nilsson, restaurangchef.

Enligt Lotta Nilsson var det endast personal kvar i lokalerna vid tillfället och alla klarade sig utan skador. Däremot måste krogen hålla den nedre matsalen stängd under åtminstone denna vecka under tiden som brandutredning pågår och lokalerna saneras.

Men i övrigt håller Tennstopet de öppet precis som vanligt.

– Det finns ju en doft där och så är ju allt blött så vi har fått stänga in torkare där och plastat in alla möbler, säger Lotta Nilsson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Enligt henne gick även brandkåren runt i huset under natten för att försäkra sig om att branden inte spridit sig.

– Det är många av våra stammisar som bor i huset så alla som bor här blev ju involverade när brandkåren gick runt. Alla älskar ju den här restaurangen och var oroliga att vi inte skulle kunna ha öppet. Men vi hade öppet som vanligt redan igår, säger Lotta Nilsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nobel Center ska bli som Sydneys operahus

Nyheter Stadens oväntade jämförelse Stockholms stad har överklagat mark- och mijödomstolens nej till Nobel Center. I överklagan sticker en jämförelse ut.tisdag 18/9 21:00

Nej till att öppna bensinmack på Söder igen

Nyheter Företag vill öppna nygammalt tankställe Det finns inte en enda bensinmack i drift på Södermalm. Det vill ett företag nu ändra på, genom att återuppliva den forna macken vid Ersta. Men beskedet från staden är blankt nej.tisdag 18/9 20:00