Rök. En brand i en lägenhet på Kungsholmen på torsdagskvällen orsakade stor rökspridning i området. Foto: Privat

Brand i flerfamiljshus på Kungsholmen

En brand har brutit ut i en lägenhet på Kungsholmen. Brandkåren har skickat bemanning från tre stationer och arbetar nu med släckningen. ”Det är väldigt mycket rök”, säger politikern Björn Ljung (L) som bor i huset.

  • Publicerad 19:35, 8 mar 2018

Det var strax efter klockan 18 som räddningstjänsten i Stockholm larmades om en lägenhetsbrand vid Kungsholmstorg.

–  Det har brunnit i en säng, vi är på plats från tre stationer, säger Jesper Vestling vid Storstockholms brandförsvar.

Enligt räddningstjänsten ska branden vara isolerad till en lägenhet.

–  Det fanns risk för spridning men det bedöms nu vara under kontroll. Vi är kvar på platsen med oförändrad styrka, säger Jesper Vestling.

Inga personer uppges ha skadats fysiskt vid branden. Det är ännu oklart hur den började, men enligt räddningstjänsten tyder det mesta på att den startade i sängen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Stockholmspolitikern Björn Ljung (L) bor i den aktuella fastigheten. Enligt honom har inga evakueringar gjorts, bortsett från de som befann sig i den brinnande lägenheten.

–  Ingen är skadad så vitt jag vet. Det är i sådant fall att några hostar av röken, säger han.

Han berättar vidare att Kungsholms torg är avspärrat och att fyra brandbilar, tre polisbilar samt en ambulans befinner sig på platsen.

–  Det är väldigt mycket rök från lägenheten som har brunnit. Just nu håller de på att dra ledningar för släckningsarbete och stänger av gatan, säger han.

Hur är stämningen?

–  Det är klart att man blir lite skärrad när sådant här inträffar. Man tänker på vad man ska göra, som att hålla fönster och dörrar stängda.

–  Jag har pratat med henne som bor i lägenheten och hon är däremot väldigt skärrad. Men hon var rådig och sprang runt i trappuppgången och varnade och larmade. Så hon gjorde en väldigt rådig insats, säger Björn Ljung.

Det finns i nuläget ingenting som tyder på att branden skulle vara anlagd.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Björn Ljung bor i den branddrabbade fastigheten. "Klart man blir lite skärrad". Foto: Yanan Li / Stockholms Stad

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.