BRAND. En stor brand bröt ut vid 13.30-tiden på onsdagseftermiddagen vid Sköldnora kungsgård i Upplands Väsby. Foto: Anders Ekström

Brand i hus vid Sköldnora kungsgård

Det har brunnit vid Sköldnora kungsgård intill Norrviken i Upplands Väsby. Polisen har beordrat ut tre patruller, varav två är på plats. Räddningstjänsten har börjat släcka vid det mindre bostadshus, där elden misstänks ha börjat.

  • Publicerad 14:23, 24 apr 2019

Polisen fick larmet vid klockan 13.29 på onsdagen om brand i ett mindre hus vid Sköldnora kungsgård och ett stort räddningspådrag kallades ut.

– När polispatrullen kommer till platsen ser de hur det kommer ut rök under ett plasttak på ett hus, samt att elden tagit sig i gräset bredvid fastigheten, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Kraftig rök sågs under tidig eftermiddag över hela Bollstanäs, och när Vi i Väsby var på plats på andra sidan Norrviken brann det kraftigt i ett mindre hus en bit bort från både ett större bostadshus samt en bit från Sköldnora kungsgårds huvudbyggnad.

Inga boende hemma

Enligt Ola Österling var inga boende hemma vid tillfället, men polisen har varit i kontakt med dem.

En polishelikopter som befann sig i närheten beordrades till platsen och sågs cirkulera över Norrviken. Även ambulans var på plats jämte räddningstjänsten.

Orsaken till branden är ännu inte känd.

BRAND. En stor brand bröt ut vid 13.30-tiden på onsdagseftermiddagen vid Sköldnora kungsgård i Upplands Väsby. Foto: Anders Ekström

Stockholm Direkt