BRAND. En lägenhet på Prästgårdsallén i Upplands Väsby eldhärjades på måndagsmorgonen. Foto: Mostphotos

Brand i lägenhet på Prästgårdsallén

En lägenhet i ett sexvåningshus på Prästgårdsallén i Upplands Väsby eldhärjades på måndagsmorgonen. Den man som befann sig i lägenheten tog sig ut och kunde tas om hand på plats.

  • Publicerad 11:16, 2 dec 2019

När vi kommer dit slår det ut lågor på baksidan av en lägenhet på andra våningen.

Klockan 8.54 på måndagsmorgonen kom larmet till brandförsvaret om en brand i en lägenhet på Prästgårdsallén, ett område mellan Edssjön och Runby.

Två stationer skickades ut, samt yttre befäl från Sollentuna.

– När vi kommer dit slår det ut lågor på baksidan av en lägenhet på andra våningen, säger Christer Wahlström, ledningsbefäl på Storstockholms räddningscentral.

Den man som befann sig i lägenheten kunde ta sig ut och blev omhändertagen av sjukvårdspersonal. Skadeläget är dock oklart, det är inte heller klarlagt om han behövde åka med den ambulans som fanns på plats.

Enligt Christer Wahlström är det oklart vad som brunnit i lägenheten.

– Vi har nu varit och släckt och ventilerat ut rök ur lägenheten. Det var ingen rökutveckling i trapphuset och det var heller inte någon fara för de andra lägenheterna i huset, säger han.

Han berättar att brandförsvaret nu lämnat över till Väsbyhems representant på plats och försäkringsbolaget, som ordnar boende åt lägenhetsinnehavaren.

– Vi var klara på plats klockan 10.18. Nu tar polisen vid och gör en teknisk undersökning, säger Christer Wahlström.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Ny julmarknad ska göra centrala Väsby tryggare

Nyheter På söndag fylls Järnvägsparken med tomtar, hantverk – och belysning Häst och vagn, finsk julmat och selfietävling – på söndag blir det premiär för en helt ny julmarknad i centrala Väsby. Marknaden blir även startpunkten för en trygghetssatsning i centrala Väsby,...måndag 9/12 15:30

Farzads busrekord lär aldrig slås

Sport ISHOCKEY. Ett Väsbyrekord ser oslagbart ut I en matchsekvens tilldömdes han två matchstraff och totalt 52 utvisningsminuter. – Det finns inga spelare med min roll längre, säger Farzad Khojasteh, som är tillbaka i Vilundaparkens hockeybås.måndag 9/12 14:51
Stockholm Direkt