BRAND. Det brinner i ett hus på Åsögatan. Foto: Sacharias Källdén

Brand i restaurang på Södermalm

En brand har brutit ut på en restaurang på Södermalm. Både polis och brandkår är på plats. "Huset har spontanevakuerats".

  • Publicerad 15:41, 5 dec 2017

Det var vid 15-tiden som en brand bröt ut på restaurang på Åsögatan.

Både polis och brandkår var snabbt på plats.

– Boende har på egen hand tagit sig ut på gatan. I nuläget har vi inga skadade rapporterade, säger Åsa Wallentin vid Stockholmspolisen.

Branden bröt ut inne på restaurangen. Det är oklart om det fanns gäster på plats inne i lokalen men personal på plats larmade räddningstjänsten.

– Det började brinna i en restaurang vid markplan och det har eventuellt spridit sig upp i ventilationen, säger Tony Frank, ledningscentral vid Storstockholms räddningstjänst.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet.

– Det är en ganska stor omfattning. Än så länge har vi det inte under kontroll och vet inte heller om det har spridit sig, säger Tony Frank.

Är några skadade?
– Inte vad vi vet. Men man hade evakuerat restaurangen redan. Branden har gått upp i restaurangfläkten och eventuellt spridit sig till vinden. Det är det vi undersöker nu, säger Tony Frank.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Klockan 15.40 meddelade polisen att branden var släckt och att ingen hade skadats.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.