BRAND. En brand bröt ut i en lägenhet i Smedby på fredagen. Foto: Mostphotos

Brand i tvåvåningshus i Smedby

En brand bröt ut i ett tvåvåningshus i Smedby strax före klockan 13 på fredagen. Inledningsvis fanns det risk för spridning till andra lägenheter.

  • Publicerad 15:43, 10 jan 2020

Klockan 12.50 kom larmet till räddningstjänsten om en brand i en lägenhet på Hovslagargatan i Upplands Väsby. Lägenheten, som ligger på bottenplan i ett tvåvåningshus, fick kraftiga rökskador.

– Initialt fanns det en risk att branden skulle sprida sig till lägenheterna runt omkring, men vi lyckades släcka i tid, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör på räddningscentralen Mitt.

Lägenheter skadade

Lägenheten ovanför blev skadad utvändigt, samt lägenheten bredvid.

– Det är oklart om någon var hemma när branden bröt ut, men enligt våra uppgifter har inga personer skadats, säger Hans Eriksson.

Ett 30-tal brandmän var på plats och efter en timme var branden under kontroll. Personal var kvar under eftermiddagen för att se till att elden inte blossar upp igen inne i konstruktionen eller på krypvinden. Även försäkringsbolaget var på plats.

Brandorsaken är inte känd.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Han vill skapa ett kulturcenter i Järnvägsparken

Nyheter Väsby konsthalls grundare har planer på akvarellcenter och kulturkafé Kulturkafé, akvarellcenter och utomhusutställningar. Väsby konsthalls grundare Ricardo Donoso har stora planer för Järnvägsparken.måndag 27/1 11:46

Effektivt Väsby vann klart

Sport Fyra mål på lika många minuter avgjorde Trots ett spel som hackade på en cylinder hämtade Vilda Väsby med sig tre poäng i bortamatchen mot ärkerivalerna Vallentuna BK. Nyckeln blev fyra minuter i slutet av första- och början av andra...söndag 26/1 19:40

Anna får pli på hundarna i Norrort

Nyheter "Det finns ingen manual" En del hundägare har problem med hundar som skäller, krafsar eller kissar inomhus. Men om det inte är något fysiskt fel på pälsklingen? Det är här Danderydsbon och hundtränaren Anna Ögren kommer in.fredag 24/1 15:26
Stockholm Direkt