BRAND. En brand bröt ut i en lägenhet i Smedby på fredagen. Foto: Mostphotos

Brand i tvåvåningshus i Smedby

En brand bröt ut i ett tvåvåningshus i Smedby strax före klockan 13 på fredagen. Inledningsvis fanns det risk för spridning till andra lägenheter.

  • Publicerad 15:43, 10 jan 2020

Klockan 12.50 kom larmet till räddningstjänsten om en brand i en lägenhet på Hovslagargatan i Upplands Väsby. Lägenheten, som ligger på bottenplan i ett tvåvåningshus, fick kraftiga rökskador.

– Initialt fanns det en risk att branden skulle sprida sig till lägenheterna runt omkring, men vi lyckades släcka i tid, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör på räddningscentralen Mitt.

Lägenheter skadade

Lägenheten ovanför blev skadad utvändigt, samt lägenheten bredvid.

– Det är oklart om någon var hemma när branden bröt ut, men enligt våra uppgifter har inga personer skadats, säger Hans Eriksson.

Ett 30-tal brandmän var på plats och efter en timme var branden under kontroll. Personal var kvar under eftermiddagen för att se till att elden inte blossar upp igen inne i konstruktionen eller på krypvinden. Även försäkringsbolaget var på plats.

Brandorsaken är inte känd.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Nej till kommunal hemtjänst i Upplands Väsby

Nyheter "Förenat med alltför stora kostnader" Det blir ingen hemtjänst i kommunal regi i Upplands Väsby. Det står klart sedan frågan väcktes på måndagens kommunfullmäktige.onsdag 26/2 16:00

De vill prisa lokalt hållbart arbete

Nyheter Nytt pris från lokala FN-förbund FN-föreningen i Upplands Väsby och Sollentuna vill hylla lokalt engagemang för en hållbar utveckling med ett nyinstiftat pris – som ska delas ut tio år framöver.onsdag 26/2 12:01

Här slår blixten ner – mitt i snöstormen

Nyheter Flera samtal till polisen om misstänkt detonation i Väsby På tisdagskvällen fick polisen in flera samtal om en detonation i centrala Väsby. Ljudet visade sig komma från ett blixtnedslag med efterföljande åskknall. Åskväder i februari hör dessbättre till...onsdag 26/2 11:10
Stockholm Direkt