BRAND. En brand bröt ut i en lägenhet i Smedby på fredagen. Foto: Mostphotos

Brand i tvåvåningshus i Smedby

En brand bröt ut i ett tvåvåningshus i Smedby strax före klockan 13 på fredagen. Inledningsvis fanns det risk för spridning till andra lägenheter.

  • Publicerad 15:43, 10 jan 2020

Klockan 12.50 kom larmet till räddningstjänsten om en brand i en lägenhet på Hovslagargatan i Upplands Väsby. Lägenheten, som ligger på bottenplan i ett tvåvåningshus, fick kraftiga rökskador.

– Initialt fanns det en risk att branden skulle sprida sig till lägenheterna runt omkring, men vi lyckades släcka i tid, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör på räddningscentralen Mitt.

Lägenheter skadade

Lägenheten ovanför blev skadad utvändigt, samt lägenheten bredvid.

– Det är oklart om någon var hemma när branden bröt ut, men enligt våra uppgifter har inga personer skadats, säger Hans Eriksson.

Ett 30-tal brandmän var på plats och efter en timme var branden under kontroll. Personal var kvar under eftermiddagen för att se till att elden inte blossar upp igen inne i konstruktionen eller på krypvinden. Även försäkringsbolaget var på plats.

Brandorsaken är inte känd.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Två av tre scoutkårer i Väsby utan fungerande lokal

Nyheter "Vi behöver längre arrendeavtal för att våga bygga" Två av Väsbys tre scoutkårer saknar fungerande lokal. En stuga brann ner i somras och en lokal är "iskall" på vintern. Nu väntar scouterna på besked från kommunen om framtiden.måndag 20/1 12:00

Väsbys energi tröt i Piteå

Nyheter Tappade 3–1 till förlust i sudden death Väsby Hockey dukade för tre poäng i söndagens bortamatch mot Piteå, i motsats till dagen innan blev dock tredje perioden den tyngsta. Piteå HC vände och vann i sudden death, 4–3.söndag 19/1 19:10

Väsby vände 0–2 till 3–2 mot Teg

Sport Oliver Horrsell avgjorde i sudden death Backen Oliver Horrsell ordnade extrapoängen för Väsby Hockey i lördagens bortamatch mot Teg. Från egen zon svarade han för en spelvändning, två mot en och avslutade utan assistans till 3–2 i sudden...lördag 18/1 19:30
Stockholm Direkt