En brandbil finns fortfarande på platsen för att släcka branden. Foto: Sara Ringström

Branden i Eriksberg inte släckt än – risk för explosion

Släckningsarbetet i Eriksbergs industriområde pågår fortfarande och det finns en risk att branden sprids till närliggande verksamheter. Byggnaden är totalförstörd. – Vi bedömer att det tar ett till två dygn att tills branden brunnit ut helt, säger insatschef Ludvig Tejler på Södertörns brandförsvar.

  • Publicerad 14:02, 6 nov 2017

Taket har rasat in och byggnaden håller på att brinna ner helt nu

Det slår upp lågor och rök från industrilokalen på Gesällvägen i Eriksbergs industriområde när BotkyrkaDirekt är på plats vid lunchtid.

– Det brinner fortfarande. Platsen är avspärrad av räddningstjänsten eftersom vi eventuellt har gasflaskor inne i byggnaden. Det finns en explosionsrisk, säger Ludvig Tejler, insatschef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Det var strax efter midnatt som branden startade i lokalen där bland annat ett bageri, ett bärgningsföretag och matgrossist håller till.

Stor brand i industrilokal i natt – polisen misstänker mordbrand

Byggnaden är totalförstörd och kommer inte att kunna räddas.

– Taket har rasat in och byggnaden håller på att brinna ner helt nu. Vi bedömer att branden har brunnit ut helt på en till två dagar, säger Ludvig Tejler.

Risk att branden sprids

Förutom explosionsrisken bedömer räddningstjänsten att det finns en risk att branden sprider sig till närliggande byggnader. Ett flertal verksamheter har inte tillträde till sina lokaler under måndagen. Tidigast på tisdag bedömer räddningstjänsten att de kan återgå till jobbet.

Under natten uppmanades närboende att stänga fönster för att inte få in brandrök. Den faran är över, enligt Ludvig Tejler.

– Det är bara en risk för en om man befinner sig i rökens absoluta närhet, säger Ludvig Tejler.

En person ska ha setts springa från platsen i samband med händelsen och polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand. När branden har släckts ska polisen göra en teknisk undersökning på platsen.

Taket har rasat in på industrilokalen och enligt insatschef Ludvig Tejler är byggnaden totalförstörd. Foto: Sara Ringström

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.