Branden i Huvudsta tros vara anlagd

Den stora bilbrand som utbröt natten till tisdagen i Huvudsta tros vara anlagd. Tolv fordon utanför en bilverkstad på Krysshammarsvägen förstördes helt eller delvis.

  • Publicerad 13:46, 12 sep 2017

Någon måste ha tänt på.

Ägaren till verkstaden, Majid Ghorashi, är övertygad om att branden var anlagd.

– Någon måste ha tänt på, säger han till Vi i Solna.

Bilarna stod parkerade utanför verkstaden och rökutvecklingen var kraftig. Inledningsvis befarade brandförsvaret att elden hade spridit sig till själva byggnaden. Därför frilade och kontrollerade man delar av taket på fastigheten där det även ligger en pizzeria.

Först vid 02.30-tiden avslutades själva släckningsarbetet. Det är okänt vad som orsakade branden, men polisen rubricerar det inträffade som skadegörelse genom brand.

Även polisen misstänker att branden var anlagd, eftersom ett så stort antal bilar började brinna nästan samtidigt.

Någon misstänkt för branden har ännu inte gripits, men polisen har fått in flera tips och iakttagelser som man arbetar vidare med.

Det sammanlagda värdet på de tolv förstörda bilarna ligger någonstans mellan en och två miljoner kronor.

Polisen och brandkår fick larmet klockan 01.06.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Inbrott i elektronikbutik i Bergshamra

Nyheter Varor för hunratusentals kronor kan ha stulits En elektronikbutik i Bergshamra utsattes någon gång under lördagskvällen för en grov stöld.söndag 24/6 10:52

Här byggs det flest hyresrätter

Nyheter Byggstarter under 2018 i Stockholms län Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...lördag 23/6 13:40