MYCKET PERSONAL. Totalt tolv enheter från brandkåren var på plats på Örtagårdsvägen i Vallentuna och bekämpade en brand i en radhuslänga. Branden startade på utsidan av huset och spred sig via taket till en angränsande bostad. (OBS, genrebild) Foto: Mostphotos

Branden i Vallentuna under kontroll

Branden på Örtagårdsvägen är nu under kontroll, meddelar räddningstjänsten. "Det finns ingen spridningsrisk längre", säger Lars Lindberg, ledningsbefäl på Storstockholms brandförsvar.

  • Publicerad 15:00, 13 nov 2019

Sedan 05-tiden imorse har räddningstjänsten bekämpat en fullt utvecklad brand som uppstått i en radhuslänga på Örtagårdsvägen i Bällsta.

Radhusbrand i Vallentuna

På eftermiddagen meddelar räddningstjänsten att de har fått kontroll på branden.

– Vi har fortfarande två stationer på plats men nu har vi fått kontroll på själv branden. Det finns ingen spridningsrisk längre. Vi håller på med eftersläckning och river nu, säger Lars Lindberg, ledningsbefäl på Storstockholms brandförsvar.

Oklar orsak

Två bostäder har totalförstörts i branden och en tredje har fått vattenskador. Ingen person har skadats i samband med händelsen.

Orsaken till branden är oklar och så länge utreds händelsen som mordbrand.

– Det är en ren säkerhetsåtgärd eftersom vi inte vet. Sen får utredningen visa om det är ett uppsåtligt brott. Vi gör en teknisk undersökning när platsen kallnat då vi bland annat tittar på elen. Sen kan brottsrubriceringen komma att ändras, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Uppdraget: Ordna disco utan alkohol och droger

Nyheter Vallentunaungdomarna: "Droger neutraliseras mer och mer" Låg- och mellanstadiedisco – för att ha kul utan alkohol. Nödvändigt, enligt gymnasieungdomarna som driver nystartade Temafest UF. – Vi vill fånga upp de innan det är för sent, så att de inte ska stå...fredag 6/12 17:01

Danderydsbor går samman för att rädda sin isbana

Nyheter Samlar in pengar till Danderydsvallens lilla bana Danderydsbor har reagerat kraftigt på kommunens planer att lägga ner den mindre isbanan vid Danderydsvallen som har använts flitigt av de minsta barnen. En insamling har därför startats för att...fredag 6/12 16:59
Stockholm Direkt