MYCKET PERSONAL. Totalt tolv enheter från brandkåren var på plats på Örtagårdsvägen i Vallentuna och bekämpade en brand i en radhuslänga. Branden startade på utsidan av huset och spred sig via taket till en angränsande bostad. (OBS, genrebild) Foto: Mostphotos

Branden i Vallentuna under kontroll

Branden på Örtagårdsvägen är nu under kontroll, meddelar räddningstjänsten. "Det finns ingen spridningsrisk längre", säger Lars Lindberg, ledningsbefäl på Storstockholms brandförsvar.

  • Publicerad 15:00, 13 nov 2019

Sedan 05-tiden imorse har räddningstjänsten bekämpat en fullt utvecklad brand som uppstått i en radhuslänga på Örtagårdsvägen i Bällsta.

Radhusbrand i Vallentuna

På eftermiddagen meddelar räddningstjänsten att de har fått kontroll på branden.

– Vi har fortfarande två stationer på plats men nu har vi fått kontroll på själv branden. Det finns ingen spridningsrisk längre. Vi håller på med eftersläckning och river nu, säger Lars Lindberg, ledningsbefäl på Storstockholms brandförsvar.

Oklar orsak

Två bostäder har totalförstörts i branden och en tredje har fått vattenskador. Ingen person har skadats i samband med händelsen.

Orsaken till branden är oklar och så länge utreds händelsen som mordbrand.

– Det är en ren säkerhetsåtgärd eftersom vi inte vet. Sen får utredningen visa om det är ett uppsåtligt brott. Vi gör en teknisk undersökning när platsen kallnat då vi bland annat tittar på elen. Sen kan brottsrubriceringen komma att ändras, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Stockholm Direkt