Prova brandslang.

Brandförsvaret öppnar sin station

Söndagen den 2 juni håller brandstationen i Bro öppet hus. Välkommen att kika på deras fordon, prova på att släcka eld och smaka en korv.

  • Publicerad 09:00, 25 maj 2019

Varje år bjuder Attundas brandstationer in till öppet hus, och söndagen den 2 juni är det dags för brandstationen i Bro. Då slår de upp portarna till sin brandstation i Kockbacka för allmänheten. Klockan 11.00-15.00 blir det aktiviteter för hela familjen.

– Framför allt visar vi alla våra fordon, Och så får prova på handbrandsläckare och brandfilt. Barnen får även spola vatten med brandslangen, berättar Thomas Wrådhe, distriktschef.

Har du brandsäkert hemma?

En av Bros brandmän kommer dessutom att delge viktig brandinformation och prata brandsäkerhet i hemmet – och givetvis kommer det att finnas försäljning av korv med bröd och fika.

Förra årets öppet hus blev lite speciellt eller hur?

– Ja, förra året var vi ute på en markbrand precis under den tiden det var öppet hus. Men jag var kvar och Frivilliga Resursgruppen var här – och så tog jag hjälp av familjen som fick sälja korv. Så det var lite speciellt, säger Thomas Wrådhe med ett skratt.

I år hoppas brandkåren att de ska slippa uttryckningslarmet just denna söndag mellan klockan 11.00 och 15.00. Men de har rustat lite extra till detta år, för säkerhets skull.

– Vi har tagit hit en extrabil, så om vi sticker med de andra bilarna kommer det fortfarande att finnas en kvar.

Nu kan sjuornas idéer om Bro bli verklighet

Engagemang. Att medverka i sin framtid var viktigast. Broskolans sjuor har ägnat mycket tid och engagemang åt att rita upp ett tryggare och finare Bro centrum den här terminen – och deras förslag skulle kunna bli verklighet.lördag 15/6 13:00

Familjedag och storlopp på Bro Park

På söndag den 16 juni är det ”Super Sunday”, en av sommarens absoluta höjdpunkter på Bro Park. Lopp av hög kaliber kombineras med en familjedag.lördag 15/6 9:00

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt