Brandkåren kämpar mot elden i SL-garaget

Brandmän från flera stationer kämpar just nu med att släcka en brand i SL:s bussdepå i Hornsberg på Kungsholmen.

  • Publicerad 11:54, 26 nov 2018

Det var vid 10.33 som räddningstjänsten fick ett larm om en brand i bussdepån i Hornsberg, som Aftonbladet var först med att rapportera.

Enligt räddningstjänsten, som är där med personal från fyra brandstationer, så tros alla personer som befanns sig i byggnaden vara ute.

FILM: Här rasar branden på taket på SL:s bussdepå

– Det är en brand i takkonstruktionen och vi håller på att skumfylla det nu och kyler ner det. Prognosen är att det kommer pågå i flera timmar, det är oklart i dagsläget. Det finns inga rapporter om skadade personer, säger Kersti Drysén, ledningsoperatör vid Stockholms brandförsvar.

Även enligt polisen ska det inte vara någon person som har skadats.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vi bistår räddningstjänsten på plats och tar hand om personer som varit i byggnaden och tar deras uppgifter. Vi har inte påträffat några skadade personer, säger Anna Westberg på polisens ledningscentral till StockholmDirekt.

– Men det är för tidigt att tala om det kan vara någon eventuell brottsrubricering.

Kan komma att påverka SL-trafiken

Enligt Claes Keisu, presskommunikatör på SL, ska branden inte påverka trafiken.

– Alla bussar är förda i säkerhet, säger han.

Bussgaraget rymmer 140 bussar men enligt Keolis är det flesta ute och kör och inte på plats i depån. Enligt Nicolai Valerio, pressansvarig på Keolis kan däremot busstrafiken komma att påverkas i senare idag.

– Just nu är byggnaden utrymd och det kommer den vara hela dagen. Rent logistiskt måste vi lösa var bussarna som skulle ha utgått därifrån i eftermiddag ska utgå från och var vi ska ställa bussarna i natt. Det är inte klart än så eventuellt kan trafiken påverkas lite i eftermiddag, säger han.

Enligt läsare har Essingeleden stundtals varit dold av rök från branden och brandmän har sågat upp taket på byggnaden för att kunna släcka elden.

Röken sprider sig

Polis är också på plats och området har spärrats av. Nordenflychtsvägen vid depån är avstängd.

Polisen har gjort en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida. Enligt uppgifter ska branden ha startat i samband med takarbete.

Brandmän från Håbo i de norra delarna av länet har anslutit för att bistå i släckningsarbetet. Ett fordon för släckning i specialmiljö har kallat in.

FILM: Här rasar branden på taket på SL:s bussdepå

Lågor genom taket. Foto: Läsarbild

Specialfordon. Brandkåren har tagit in ett fordon gjort gjort för släckning i specialmiljö. Foto: Per Brandt

Brand. Det brinner i bussgaraget vid Hornsberg på Kungsholmen. Foto: Läsarbild