Den K-märkta brandstationen ska nu rustas upp och man letar nu plats för den tillfälliga brandstationen i Farsta. Foto: Mostphotos

Brandstationen i Farsta ska rustas upp

Arbetet med upprustningen av brandstationen kommer påbörjas 2022 och just nu letar man efter plats för den tillfälliga brandstationen.

  • Publicerad 12:01, 28 feb 2019

För att brandmännen ska få snabbare utryckningar och bättre arbetsmiljö kommer staden påbörja en renovering av Farstas brandstation med preliminär byggnadsstart under 2022.

– Vi har lagt upp en plan på eventuella platser där den tillfälliga brandstationen kan byggas upp, säger enhetschefen på Farstas brandstation Bo Johansson.

Fastighetskontoret och Storstockholms brandförsvar ansvarar för renoveringen av den K-märkta brandstationen. Renoveringsprojektet är kopplat till stadens mål om ”Ett klimatsmart Stockholm” och ”Ett ekonomiskt hållbart Stockholm”.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Planen just nu är att bygga upp den tillfälliga stationen i ett baracksystem och ett tält för brandbilarna kommer kunna stå.

– Vi kommer att ha den tillfälliga stationen i närområdet så att inte utryckningstiderna påverkas, säger Bo Johansson som för övrigt är positivt inställd till renoveringen av den slita brandstationen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Gröndalsbo snuvas på båtplats av staden

Nyheter Fick boj i svartbyggda småbåtshamnen Han fick en båtplats i Gröndals nya hamn – men tvingades bort efter stadens bygglovsmiss. “Hade aldrig köpt en båt för 180 000 kronor utan båtplatsen” säger Johan Gester.tisdag 19/3 17:30

Jobbtorg flyttar till nya lokaler i Söderort

Nyheter Samlar fem enheter på en plats Jobbtorg Unga flyttar till ny adress under våren, längre söderut mot Enskede. De flyttar ihop med fem andra enheter inom Jobbtorg Stockholm.tisdag 19/3 16:19