Den K-märkta brandstationen ska nu rustas upp och man letar nu plats för den tillfälliga brandstationen i Farsta. Foto: Mostphotos

Brandstationen i Farsta ska rustas upp

Arbetet med upprustningen av brandstationen kommer påbörjas 2022 och just nu letar man efter plats för den tillfälliga brandstationen.

  • Publicerad 12:01, 28 feb 2019

För att brandmännen ska få snabbare utryckningar och bättre arbetsmiljö kommer staden påbörja en renovering av Farstas brandstation med preliminär byggnadsstart under 2022.

– Vi har lagt upp en plan på eventuella platser där den tillfälliga brandstationen kan byggas upp, säger enhetschefen på Farstas brandstation Bo Johansson.

Fastighetskontoret och Storstockholms brandförsvar ansvarar för renoveringen av den K-märkta brandstationen. Renoveringsprojektet är kopplat till stadens mål om ”Ett klimatsmart Stockholm” och ”Ett ekonomiskt hållbart Stockholm”.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Planen just nu är att bygga upp den tillfälliga stationen i ett baracksystem och ett tält för brandbilarna kommer kunna stå.

– Vi kommer att ha den tillfälliga stationen i närområdet så att inte utryckningstiderna påverkas, säger Bo Johansson som för övrigt är positivt inställd till renoveringen av den slita brandstationen.

JUST NU: Flera markbränder i Stockholm

Nyheter Vita luddet gör att elden sprider sig fort – 30-tal bränder bara idag Det pågår ett flertal markbränder i Stockholm just nu. Bland annat har det brunnit i ett större område vid sjön Trekanten i Liljeholmen och i Vårberg.tisdag 21/5 15:08

Nu startar Stockholm ombildningarna

Nyheter ✓Erbjudande har skickats till 12 644 kommunala hyreslägenheter ✓Det här gäller Nu har de tre kommunala bostadsbolagen i Stockholm skickat ut information om ombildningar till cirka 12 644 berörda lägenheter.tisdag 21/5 13:30