Brännkyrkahallen i Kransen är välbesökt. Där finns två större hallar för bland annat handboll, basket och gymnastik. Där finns även skytte, kampsport och bowlinghall. Så här kan det se ut när Solflickorna tränar gympa. Foto: Linda Gren

Brännkyrkahallen ska få rejält lyft

Ny el, bättre VVS, modern brandsäkerhet och hen-anpassning; staden plöjer ner miljoner i att planera hur man ska rusta upp Brännkyrkahallen.

  • Publicerad 16:24, 12 feb 2018

Idrottshallen i Midsommarkransen är efter 44 år i rejält behov av renovering. Nu vill fastighetskontoret och idrottsförvaltningen utreda exakt vad som behöver göras för att bygget ska hålla i ytterligare 30 år.

Hittills har man utrett åtgärder för tre miljoner kronor, och innan årets slut ska ytterligare fem miljoner kronor gå till utredning. Efter att totalt åtta miljoner skattekronor gått till att få ihop ett underlag till inriktningsbeslut, så är tanken att man vet exakt vad och hur mycket som behöver göras.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det här har man hittills kommit fram till behöver fixas i Brännkyrkahallen, bland annat:

✓ Samtliga elinstallationer måste bytas ut.

✓ VVS måste bytas eller renoveras

✓ Problem med fukt

✓ Problem med asbest

✓ Lokaler och omklädningsrum är inte tillräckligt tillgängliga. Bland annat skissar man på en hiss för att underlätta för rörelsehindrade.

✓ Omklädningsrummen ska få modern standard, vilket betyder att det byggs flexomklädningsrum, alltså könsneutrala omklädningsrum.

✓ Brandsäkerheten måste bli bättre.

Nästa vecka klubbas pengarna till planeringen av politikerna. Om allt flyter på med utredningen så ska den slutgiltiga planen för arbetet godkännas i kommunfullmäktige i höst, och hela Brännkyrkahallen vara färdigfixad sommaren 2021.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Barn rymde från förskola – ingen märkte nåt

Nyheter ✓Tvååringar på vift i Dalen ✓Chefens svar: Ingen stor sak Tre barn – två och tre år gamla – försvann nyligen från en av kommunens förskolor i Dalen utan att personalen märkte det. Ingen stor sak, enligt förskolechefen.onsdag 23/5 6:50

Skolområde i Söderort kraftigt förorenat

Nyheter Höga halter av flera farliga ämnen Höga halter av bland annat arsenik, kvicksilver och bensen har hittats i marken vid Ekensbergsskolan. Nu måste området saneras.tisdag 22/5 21:00