Foto: David Pahmp/Teater Sláva/Baha Swidan

Brasiliansk Bowie inviger Huddinges parksommar

Det blir clowner, gospel och en hemlig trio på Huddinges parkscener i sommar. Nästa vecka är det premiär i Sjödalsparken med en exklusiv premiärspelning med brasiliansk David Bowie.

  • Publicerad 12:57, 7 jun 2018

Alla sommarens gratis föreställningar

Sjödalsparken:

13 juni, klockan 19: Miriam Aïda tolkar David Bowie

20 juni, klockan 19: Teater Sláva 25 år

26 augusti, klockan 13: Trio Smack med Dotterbolaget

Stortorpsparken:

14 augusti, klockan 19: Rainbow Gospel

28 augusti, klockan 19: Hemlig artist

11 september, klockan 19: Scen Medis 5 – poem, jazzballader och lite finskt

Tänk dig en paraplydrink i handen och tårna i sanden på en strand i Rio de Janeiro. Du lyssnar på David Bowie ackompanjerad av slagverk och en sjusträngad gitarr.

Musiken du hör inom dig kommer till Sjödalsparken den 13 juni. Då är det premiär för Huddinges parksommar med en exklusiv premiärspelning av jazzsångerskan Miriam Aïdas nya David Bowie-album Lovin the Alien. Hon ackompanjeras av Finn Björnulfsson, Ola Bothzén och Mats Andersson.

– För dem som lyssnat på Bowie blir det många låtar som man har en stark relation till. Men vi framför dem på ett helt annat sätt. Vi har precis som han försökt tänja på gränserna och skruva på perspektiven för att göra låtarna till våra egna, men ändå behålla själen i dem, säger Miriam Aïda.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Den som följde David Bowies konstnärsskap fick åka med på en resa ut och in ur könsroller och musikgenrer, upp i rymden och tillbaka.

– Bowie var orädd och vågade bryta mot alla boxar. Han försökte ta sönder det som är konventionellt rätt och socialt accepterat och vågade uppfinna sig själv om och om igen. Det är något som alltid fascinerat mig och som vi har velat fånga.

Totalt blir det sju föreställningar från juni till september i Sjödalsparken och Stortorpsparken, med allt från clowner och Teater Slávas 25-årsjubileum till regnbågsgospel.

Miriams bästa musiktips inför semestern

Gal Canta Caymmi - Gal Costa: "En skiva som jag alltid återkommer till och som är perfekt för att skapa kvalitativ bekymmerslös stämning!"

Africa Brasil - Jorge Ben Jor: "En riktigt svängig glädjespridare från 1976 med många favoriter att dansa till." 

Brother Jug - Gene Ammons: "Denna orgeljazzskivan med tenorkungen Gene Ammons är cool som is och har ett sväng att förlora sig i!"