Foto: Lisa Gansky/Flickr

Bratt rivstartar i NHL – Fem poäng på två matcher

På två matcher har Jesper Bratt, från Trångsund, redan satt ett avtryck i världens bästa ishockeyliga NHL. Inatt gjorde han två mål för sitt New Jersey Devils.

  • Publicerad 09:11, 10 okt 2017

För de flesta svenskar brukar resan över till Nordamerika började med spel i andraligan. Men den blott 19-åriga Jesper Bratt, fostrad i Trångsunds IF, verkar fast besluten att redan nu cementera sin plats i NHL, världens bästa ishockeyliga.

Han har inte bara tagit en plats i New Jersey Devils. Han har dessutom öppnat med tre mål och två assist i de två första matcherna. Två av målen gjorde han i natt mot Buffalo Sabres. Han spelade även fram landsmannen Marcus Johansson till ett mål.

Med det ligger han just nu som bästa svensk åtta i poängligan, flankerad av världsstjärnor som Alex Ovechkin och Patrick Kane.

– Samtidigt försöker jag inte göra för stor sak av det. Jag tänker redan på nästa träning och nästa match, mot Toronto. Jag måste se till att jag fortsätter hålla mig på min högsta-nivå, säger han till Aftonbladet efter matchen.

Till saken hör att Jesper Bratt inte ens har spelat i SHL, utan kommer direkt från AIK i Hockeyallsvenskan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.