Foto: Arkivbild

Bredäng får egen musikstudio

Företag, dop och pensionärer har länge varit det man förknippar med Jakobsbergs gård. Men snart kan det vara ett häng för ortens lovande artister.

  • Publicerad 13:42, 14 dec 2017

Med 1,4 miljoner i färskt bidrag från Boverket ska Jakobsbergs gård gå från att vara ett ställe "bara för pensionärer, låsta fester och företag" till ett ställe dit musikintresserade ungdomar kommer för att hänga.

Snart börjar bygget av en ny musikstudio av hög kvalitet som ska stå klar i vår. En studiotekniker ska också anställas.

– Meningen är att barn, ungdomar och artister i Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg ska ha möjlighet att få hjälp att spela in, producera och släppa sin musik. Det finns ju ingen studio i 127-området idag! säger Mattias Krook, från föreningen Jakobsbergs gård.

Scen och musikfestival

Utöver studion ska den gamla dansbanan göras om så att den även kan fungera som en utomhusscen. Det finns lösa planer på att ha en mindre musikfestival i sommar

Inga kända artister?

– Kanske. Vi får inte glömma bort att Marit Bergman faktiskt bor i Bredäng och just nu spelar in nytt material. Vi har Malcom B och Ison och Fille.

Förhoppningen är att de lokala artisterna ska vilja använda studion, för att på så sätt locka unga musiker dit.

I anslutning till studion ska det eventuellt startas ett kafé.

– Säg att en tjej från Vårberg har en låtidé. Så kommer hon hit och hänger en eftermiddag och träffar på en tjej från Sätra. Här kan de hitta varandra och dela idéer.

På sikt planerar de att utrusta studion med greenscreen för inspelning av musikvideor.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.