Matteus Gebrael, ordförande i FC Södra Sidan, under en match en tidigare säsong. Foto: Arkivfoto: Tommy Fagerberg

Bredängsklubb till division 5 efter stark säsong

För andra året i rad klättrar fotbollslaget FC Södra Sidan i tabellerna. Hård träning och laganda är deras vinnarrecept som de nu tar med sig upp till division 5. Målet är serievinst igen.

  • Publicerad 12:30, 1 nov 2019

FC Södra Sidan vann inte division 6 i år. Men den relativt nystartade klubben, som förra året ångade igenom division 7, var bara några mål ifrån förstaplaceringen. Istället knep Grödinge SK serievinsten på målskillnad. Ändå kommer FC Södra Sidan att nästa år spela i division 5.

– På grund av att flera lag flyttade upp i högre divisioner fick i år både ettan och tvåan plats i division 5, säger Matteus Gebrael, ordförande i styrelsen för FC Södra Sidan.

En lång och seriös försäsong med mycket fysträning var nyckeln till årets starka prestation, enligt Matteus Gebrael. Laget började försäsongen redan i november förra året och lade stor vikt på fysträning.

– Jag tror inget annat lag i division 6 tränar två gånger per vecka som vi gjort. Dessutom tränade vi hårt och körde en hård försäsong. Av 1,5 timme träning var bara 15 minuter fotboll, resten var fys, säger Matteus Gebrael.

Det är många som vill spela med oss och vi har flera duktiga spelare på väg in

Klubben fick även förstärkning av några vassa spelare under säsongens gång. Bland annat Baran Coskun och Nabil el Mahi från FC Newroz. Truppen består av en blandning av unga talanger och äldre, rutinerade spelare.

– Vi har satsat mycket på att bygga upp en teamkänsla. Istället för att bara spela fotboll har vi försökt stärka laget. Vi kör samma upplägg inför nästa säsong. Vi försöker engagera spelarna mer och mer.

Mer verksamhet för unga

Matteus Gebrael har stora förhoppningar inför kommande säsong och målet är återigen serievinst och att ta steget upp i division 4.

– Vi har goda chanser. Vi ska träna hårt och vi kommer att förstärka truppen med några nya spelare. Det är många som vill spela med oss och vi har flera duktiga spelare på väg in, säger han.

Ett annat mål är att satsa på ungdomsverksamheten. Klubben vill starta flera ungdomslag. Både för unga tjejer och killar.

– Speciellt vill vi satsa på att få fler tjejer att börja spela fotboll. Jag tror att det blir fyra lag men vi har inte bestämt ramarna exakt än. Vi spelade vår sista match i Stockholmscupen igår. Imorgon ska vi ha ett styrelsemöte och prata om framtiden, säger Matteus Gebrael.