Foto: Liselotte Wallebring

Bresserestaurangen – klart för start i juni

Många har funderat på vad det ska bli av Bresse Krog. Nu finns det svar – Nordic Camping, som driver själva campingen, tar över krogen och startar nu en bistro/café.

  • Publicerad 16:08, 21 maj 2018

Efterfrågan är stor från både campinggäster, soldyrkare och boende i området.

Det har arbetats intensivt på, det som tidigare hette Bresse Krog, den senaste tiden. Byggnaden har tömts på allt och det kastas, rengörs, slipas och målas. En fullständig renovering sker och krogen får in helt ny köksutrustning.
– Det känns roligt att få igång en verksamhet här igen och vi kommer även att flytta in receptionen hit. Det kommer att serveras både fika, frukost, lunch och middag för våra gäster, säger Mikael Wåhlund, operativ chef vid Nordic Camping.

Renoveringen av byggnaden och den stora uteserveringen är snart avslutad och ambitionen är att kunna öppna verksamheten runt den 10 eller 11 juni.
– Vi hoppas ha fått klart allt tills dess. Efterfrågan är stor från både campinggäster, soldyrkare och boende i området, säger Mikael.

Bistro utan namn


I dagarna annonser det efter kock, kallskänka och övrig serveringspersonal. Bistro/caféet, vars namn ännu inte är bestämt, kommer att ha öppet sju dagar i veckan och ha ett stort utbud av enkla varma rätter, bakverk och smörgåsar.
– Pizza är också efterfrågat och även om vi kommer att satsa på ett mindre utbud så kommer de att hålla en högre klass på råvaror och ha en lokal prägling, säger han.
 

Kan bli året runt


Mikael berättar vidare att man ska ansöka om fullständiga rättigheter, föt att få servera alkoholhaltiga drycker, men att det troligtvis inte kommer att bli klart denna säsong.
– Liksom tidigare kommer vi även att ha en liten butiksdel för våra gäster med ett mindre sortiment baslivsmedel. Vi tittar också på lösningar för att i framtiden kunna ha lokalen och verksamheten öppet året om.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Helgens blåljus: stölder, inbrott och en flaska i huvudet

Nyheter Brottstrender just nu: - Inbrott i förråd på Trögden. - Stölder av extraljus från bilar.måndag 18/2 10:58