Det var ett flislager på Resurs Recyclings avfallshantering i Kassmyragropen som orsakade den fräna röklukten i södra Botkyrka förra veckan. Foto: Claudio Britos

Brinnande avfall i Kassmyragropen släckt

Den brand Kassmyragropen som spridit frän rök i södra Botkyrka ska nu vara släckt. Det meddelar kommunen på sin hemsida.

  • Publicerad 16:38, 12 mar 2018

Det var i måndags förra veckan som boende i Kassmyra och Vårsta började känna en stark, stickande röklukt i luften. Röken kom från företaget Resurs Recyclings avfallshantering i Kassmyragropen.

Och sedan i lördags ska den glöd som orsakade rökspridningen vara släckt, enligt kommunen. I början av denna vecka ska röklukten börja klinga av.

Enligt Södertörns brandförsvar rörde det sig om förbränning av ett flislager som växt sig för stort.

–Det är ett flislager på brandanläggningen som ligger och kolar. Anläggningen har fått i uppdrag att minska ner högen. De ska börja beta av högarna och släcka försiktigt, sa Patrik Johansson, operativ chef på Södertörns brandförsvar.

Brandförsvaret och kommunens miljöenhet har varit på plats dagligen under förra veckan för att se över släckningsarbetet, enligt kommunens pressmeddelande.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.