Vårpremiär. I onsdags fick 40 hästar sträcka på benen. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Bro Park inför ett nytt koncept i direktsändning

Säsongen är i gång på Bro Park. Onsdagen mjukstartade våren med sex olika lunchlopp, och på söndag är det premiär för ett nytt koncept: Premium Day.

  • Publicerad 12:30, 4 apr 2019

– Onsdagen var en mjukstart kan man säga. Det var en väldigt bra dag med mycket folk på restaurangen och många fina hästar som var ute och sträckte på benen. Det är härligt att säsongen är i gång, säger Amie Karlsson, pressansvarig på Svensk Galopp.

Hon berättar att Bro Park är först utav alla de skandinaviska banorna att dra i gång säsong 2019. Framöver i vår kommer det framför allt att tävlas på onsdagar och söndagar. I sommar väntar några stora tävlingar och den sista tävlingen rids så sent som den 4 december.

– Det finns mycket att se fram emot under säsongen, både för de inbitna och för nya, säger Amie Karlsson.

Direktsändning på TV12

Tävlingsdagen som ligger närmast i tiden går av stapeln redan nu på söndag, den 7 april. Då är det premiär för ett helt nytt koncept som kallas Premium Day, som kommer att arrangeras de söndagar som det är tävling. ATG kommer att ha V64-spel och och loppen ska direktsändas på TV12.

– Då kommer vi att ha lite större lopp, större prispengar och fina täcken till hästarna. Systrarna Brydling kommer att duka fram en brunch som kommer att bli jättebra. Söndagarna ska även ha ett familjetema. Det ska vara ett härligt ställe att komma till med familjen. 

Då finns det brunch

De aktuella söndagarna för Premium Day nu under våren är den 7 och 14 april, samt den 5 maj. Brunch serveras även på tävlingsdagarna den 1 maj och 30 maj.

Lunchgalopp på onsdagar under våren är inplanerade för den 24 april, 1, 15 och 22 maj, samt den 5 juni. Då serverar Brydling lunch i restaurangen, och caféet är alltid öppet för den som är sugen på en enklare rätt.

Helgens blåljus: När polis stoppar bilar ger det effekt

De brott som begåtts i Håbo i helgen har i huvudsak varit alkoholrelaterade och/eller bilrelaterade. Ett inbrott i en villa är undantaget denna helg.måndag 24/2 13:30

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt