Nytt ställe. Fabian Golam och Renni Deniz öppnar nya restaurangen Bron tillsammans med Alex Deniz. Foto: Mimmi Epstein

Bröder tar över gamla Mosaik – öppnar pub

Kolgrillen är borta. Nu vill bröderna Deniz göra krogen precis vid S:t Eriksbron till en renodlad pub.

  • Publicerad 21:16, 11 jan 2018

Sedan en tid har det renoverats i lokalen vid S:t Eriksbron som tidigare inhyste restaurangen Mosaik. Nästa vecka öppnar ägarna med ett helt nytt koncept och med det nya namnet Bron.

– Förut var det här en blandning av en pub och en libanesisk restaurang. Nu har vi tagit bort kolgrillen och satsar bara på pub. Det är jobbigt att rekrytera kockar när man har kolgrill, eftersom alla inte kan jobba med det och så går det åt mycket kol, säger Fabian Golam, restaurangchef.

På menyn står "klassisk pubmat".

– Det blir fräscha grejer, hemgjorda hamburgare och biffar. Inget halvfabrikat.

Om knappt två veckor slår den nya restaurangen upp portarna och de välkomnar alla Vasastadsbor på invigningen.

– Vi vill att man ska få en varm känsla när man kommer in här. Det är ljust, mycket tack vare de stora fönstren. Vi jobbar med mässingsdetaljer på väggarna.

Till att börja med kommer det finnas åtta tappar med öl.

– Vi kommer också ha ett bra utbud av whiskeysorter, säger Renni Deniz som driver restaurangen med sin bror Alex.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fest på Söder ska få fler att odla

Nyheter Här får barnen stoppa fingrarna i jord Det förbereds för en stor odlingsfest i Drakenbergsparken i höst.torsdag 19/7 16:33

Motorbåt fattade eld – tre hoppade i vattnet

Nyheter SE FILMEN En mindre motorbåt fattade plötsligt eld efter vad som beskrivs som en explosion strax före klockan halv ett på torsdagen. Släckning pågår. "Vi satt och solade när det plötsligt small", säger vittnet...torsdag 19/7 13:17