17 år. Mannen som suttit häktad för att ha mördat sin syster döms till 17 års fängelse för mord. Foto: Mostphotos

Brodern döms för mordet på sin syster

Idag dömdes den man som suttit häktad för att ha mördat sin syster utanför Enköping i augusti förra året. Mannen dömdes för mord. Straffet blev 17 år i fängelse.

  • Publicerad 15:18, 5 mar 2018

Det var i augusti förra året som en kvinna hittades död på en gård utanför Enköping. Hon hade utsatts för flera hugg mot kroppen. Misstankarna riktades snart mot hennes bror, bosatt Bålsta, som setts lämna platsen, enligt ett flertal vittnen. Syskonen hade under en längre tid haft en konflikt om en sommarstuga de båda ärvt efter sina föräldrar.

Dagen då mordet skedde hade syskonen bestämt att de skulle träffas tillsammans med sina respektive barn för att bestämma hur sommarstugan skulle förvaltas i framtiden.

Det mötet ställde dock systern av okänd anledning in via ett SMS som hon skickade till brodern som i sin tur svarade: ”Försent för det. Vi kommer.”

Brodern har hela tiden nekat till att ha mördat sin syster. När han greps efter mordet var han blodig och hade skadat sin hand. Hans blod hittades i kvinnans hem och i hans bil hittades blod från systern. Nu döms han i tingsrätten till 17 års fängelse för mord och han ska också betala skadestånd till målsägandena i målet, kvinnans make och två barn, om 60 000 kronor var.

Det är de tekniska och rättsmedicinska utredningarna som främst har lett till den fällande domen, konstaterar tingsrätten.

– Våldsutövningen har varit omfattande och närmast besinningslös. Hon måste ha känt en stor desperation och dödsångest under händelseförloppet och gärningsmannen lämnade henne ensam liggande på golvet där hon dog av förblödning, säger Johan Rosén, rådman vid Uppsala tingsrätt, enligt ett pressmeddelande.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kraftig brand i lägenhet i Enögla

Nyheter En lägenhet totalförstördes vid en brand under tisdagskvällen. – Det var en mycket kraftig brand som vi ändå kunde släcka snabbt, säger räddningsledaren Hans Granholm.tisdag 19/6 20:42