Padel. Bröderna Mikael och Marc Sätre ska tillsammans med Michel Lindgren driva en padelhall på 2 600 kvadratmeter.

Bröderna drömmer om ett SM i padel i Enköping

Det kan gå fort i padel. Invigningen av nya Enköping Padel arena ska ske den 3 mars, men männen bakom hallen hoppas och tror att det kan bli spel innan dess. – Ah vi är så laddade. Nu vill man ju liksom bara att det ska bli klart, säger Marc Sätre.

  • Publicerad 09:29, 18 jan 2018

I tisdags levererades banorna till den nya padelhallen i Enköping, som håller på att byggas i Coop Byggs gamla lokaler. I onsdags var mycket av burarna installerade.

– Invigningen är den 3 mars, men vi hoppas på att vara klara med det mesta om tre veckor. I mitten av februari. Men nu ligger det inte i våra händer längre och vi vill ju inte öppna halvdant heller, säger Mikael Sätre, en av grundarna av Enköping Padel arena.

Anpassar sig efter lokalen

De padelfrälsta bröderna Mikael och Marc Sätre ska med Michel Lindgren driva en padelhall på 2 600 kvadratmeter. Tre ”vanliga” banor och en centercourt med lite mer utrymme utanför banan för de verkliga experterna. Intill centercourten blir det också en mindre läktare till att börja med.

– Det är spännande med tanke på att den här lokalen inte är anpassad efter oss, utan att vi har fått anpassa oss efter den. Men det gör att vi har generöst med utrymme, säger Mikael Sätre.

Plats för hela familjen

Det gör att det kommer att ges utrymme till en väl tilltagen barnhörna.

– Vi vill ju att det här ska vara något för hela familjen. Och för barnen som är så pass små att de kanske inte kan vara med och spela tänkte vi ha en hörna med kanske lite leksaker och en tv, säger Marc Sätre.

Lokalen kommer även att delas med Crossfit Enköping som kommer att flytta in i den nordvästra lokalytan.

Men än är det många bitar som ska på plats innan den första bollen kan slås på Enköping Padel arena.

– Alltså, första bollarna som kommer slås här kommer bli magiska, säger Mikael Sätre med ett leende, och Marc fyller i:

– Det var sju åtta veckor sedan jag slog en boll senast. Vi har tänkt att boka en tid på någon bana men vi har inte hunnit. Det är mycket som ska lösas, och många möten blir det. Men sen, då kommer vi att ha en egen hall. Då går det ju att spela hur mycket man vill.

Två dagar efter invigningen inleds ett gruppspel i hallen den 5 mars. Ett gruppspel, som trots att det inte ens finns några banor på plats än, redan lockat många lag.

– Vi har egentligen inte gjort någon reklam, men ett dussin lag har redan anmält sig till gruppspelet. Det tycker vi är jättekul. Och samtidigt bra, för vi tror att det är ett bra sätt för spelare att bygga upp sina kontaktnät, säger Mikael Sätre.

– För det krävs ju fyra personer i padel för att det ska bli riktigt kul. Och ibland är det kanske svårt att hitta fyra spelare, då kan det vara bra att lära känna lite andra spelare.

Planerar för framtiden

Padel är en av de starkast växande sporterna i Sverige just nu. Och det är ingen fluga enligt bröderna Sätre.

– Det har redan börjat växa upp ungdomsverksamhet inom sporten. Det och mycket annat tycker jag talar för att det padel inte är någon fluga, säger Marc Sätre och tillägger:

– Sen är padel som tävlingsform på stark frammarsch. I framtiden hade det ju varit riktigt kul att få hit svenska mästerskapen i padel.

Padel en blandning mellan tennis och squash

Padel är en blandning mellan tennis och squash. Det spelas på en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, precis som tennis. Man kan använda sig av väggarna som i squash.

En padelplan är 10x20 meter och omges av väggar. Man spelar alltid alltid dubbel. 

EM respektive VM arrangeras varje år. Internationella Padel förbundet försöker även att få in Padel som en OS-gren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stjärntränaren säljer sin hästgård i Enköping

Nyheter Nu säljer stjärntränaren och den förre förbundskaptenen i hästhoppning, Sylve Söderstrand, sin gård i Rekasta utanför Enköping.tisdag 22/5 11:26