Fixare. Sönerna Max och Sid Nelin är båda vana cyklister, och det var Sids idé att skicka in förslaget. Foto: Andreas Jansson

Bröderna får gehör – nu fixas en BMX-bana

Mellan parkleken och fotbollsplanen finns ett försök till en cykelbana med gupp. Snart lär dock banan bli upprustad – tack vare Andreas Janssons medborgarförslag till stadsdelsnämnden.

  • Publicerad 10:21, 1 nov 2017

– Egentligen är det tack vare min son Sid, han tyckte att det kunde vara lätt att rusta upp den. Mina barn är ofta här och cyklar, säger Andreas Jansson.

I juli skickade de in ett förslag om att rusta upp "cykelbanan" mellan Kaninparken och den grusade fotbollsplanen i Skarpnäck. Hit brukar Andreas Jansson gå med sönerna Sid och Max Nellin, 12 och 6, som båda är vana cyklister. De tycker alla att man kunde bygga upp ett par gupp i banan för att fler ska ha möjlighet att cykla BMX i området.

– Det är ju ett väldigt bra läge, med Kaninparken och en miniramp i närheten. Men vi är inte där lika ofta längre, det är ingen höjdare eftersom det är så förfallet och risigt.

Cykelsäsongen är här – liksom cykeltjuvarna

Först var förvaltningen negativ till förslaget. Området ingår i ett planarbete och kommer förändras stort i och med den nya byggnationen. Förskola, skolor och ett stort antal bostäder förväntas byggas i området runt Bergholmsbacken, som det heter. Men när det togs upp i nämnden fick ärendet en helt annan vändning. Ewa Larsson (MP) är ordförande i Skarpnäcks stadsdelsnämnd.

– Vi var och tittade och såg att man ganska enkelt skulle kunna iordningställa banan. Vi uppfattar det som en relativt liten insats och vill inte vänta på den nya detaljplanen, säger hon.

Hur lång tid det kan dröja innan upprustningen färdigställs kan hon däremot inte svara på.

Vem har nytta av alla medborgarförslag?

– Vi har givit förvaltningen i uppdrag att undersöka hur det här kan göras. Om det blir klart i morgon, eller om tre veckor, eller om tre månader, det är svårt att säga.

Andreas Jansson är väldigt nöjd med att nämnden har klubbat igenom förslaget.

– Det var väl roligt att de gör något med mina förslag. Kul att man kunde påverka, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48