Framflyttad. Den nya bron kommer förhoppningsvis på plats i morgon, onsdag. Foto: Mikael Ullén, Trafikverket.

Brolyftet vid Getingmidjan framflyttat – igen

Gårdagens oväder innebar att brolyftet flyttades fram. Målet var att få jobbet gjort i dag istället, men så blir det inte.

  • Publicerad 15:44, 16 jul 2019

Egentligen skulle Getingmidjans nya bro över Söderström lyfts på plats under måndagen, men väderförhållandena gjorde att arbetet sköts fram. Och bron kommer inte att lyftas på plats i dag heller, berättar Kent Sahlman, projektchef på Trafikverket.

– Den ursprungliga planen var att göra det i dag, men vi fick problem med ovädret i går. Det var ganska stark vind, regn och risk för åska, vilket gjorde att de förberedande arbetena fick senareläggas. Det fanns också en oro för vindar även i dag och i förmiddags beslutades det att bron ska lyftas på plats i morgon istället, säger han.

Brolyftet vid Getingmidjan ställs in

Uppskjutningen av brolyftet innebär dock inga förseningar för projektet i stort, förklarar Sahlman.

– Nej, det finns luft i tidsplanen som gör att om det blir framflyttat så finns det marginaler. Det handlar om ett väldigt precisionsarbetet på centimetern så det är väldigt viktigt att det sker under de rätta förhållandena, säger han.

Getingmidjan är den mest trafikerade tågsträckan i Sverige och syftet med satsningen är att förbättra punktligheten i hela landet.

Nu ska Getingmidjans nya bro lyftas på plats