Konst. Eleverna på skolan ställer ut sin konst, så här såg det ut på Brommastock under tidigare år. Foto: Inger Östh

Bromma folkhögskola fixar festival i Åkeshov

Loppis, konserter och teater är några av de saker som besökarna kan ta del av när Bromma folkhögskola anordnar det årliga Brommastock.

  • Publicerad 16:33, 14 maj 2019

Den 26 maj är det inte bara EU-val, utan även Brommastock, Bromma folkhögskolas egna kulturfestival. Från klockan 11.00 fram till 22.00 kommer den som vill ha möjlighet att kika in i skolans lokaler på Åkeshovsvägen 29, för att se vad eleverna har sysslat med den senaste terminen.

– Det här är ett bra sätt för folk att lära känna oss och se vad vi gör. Vi har anordnat det här i närmare 15 år, och från början var tanken att göra en melodifestival, men sedan tyckte vi att man borde spegla hela skolans verksamhet, säger rektorn Anders Andersson.

Konserter och utställningar

Under dagen kommer eleverna som går på skolans olika linjer att anordna konserter nonstop, både band och solister, konstutställning, teater, lunch och fika. En utomhusscen kommer att finnas, samt en loppmarknad där överskottet går till skolor i Betlehem och Jeriko, som riktar sig till barn med läs- och skrivsvårigheter.

Under dagen anordnas även lekar och tävlingar som besökarna kan delta i. Det är gratis inträde, men besökarna betalar för maten.

– Det är även det sista som händer på terminen, så det här är en form av sammanfattning av vad eleverna gjort under året. Det blir allt från jazz, pop och klassisk körsång, en ordentlig spännvidd helt enkelt, säger Anders Andersson.

Uppträdande. Under hela dagen kommer uppträdanden, teater och solosång att hållas på folkhögskolan. Bilden är från tidigare år. Foto: Inger Östh